Upoznajte 10 veličanstvenih anti-aging sastojaka

By  |  13 Comments

Sve žene žele da zadrže mladalački izgled kože koliko god je to moguće. Nije reć o operativnim zahvatima estetske hirurgije, botoksu i hijaluronu. Ovde je reč o sastojcima koje možete pronaći u svakodnevnoj kozmetici za lice, a može vam pomoći u borbi protiv bora.

  1. AHA i BHA. Kožu čine gatkom. AHA su najbolje za normalnu do suve kože i kožu oštećenu od sunca. One povećavaju hidrataciju i podstiču sintezu novog kolagenai izjednačavaju i čine glatkom neravnomernu teksturu kože. BHA su najbolje za normalnu do masne kože i za smanenje crvenila od rozacee.
  2. Retinol. Pomaže da se stvore kvalitetnije ćelije kože, povećavajući količinu supstanci koje štite kožu. Povećava proizvodnju kolagena što dovodi do poboljšanja teksture i zaštitne funkcije kože.
  3. Vitamin C. Povećava sintezu kolagena, smanjuje pojavu fleka na koži, jača odbrambeni mehanizam kože, povećava regeneraciju kože i smanjuje upale. Pomaže koži pri izlaganju suncu.
  4. Vitamin E. Štiti ćelijsku membranu od oksidativnog oštećenja i sprečava uništenje kolagena. U kombinaciji sa C vitaminom daje odlične rezultate. Na deklaracijama kozmetičkih proizvoda može biti naveden kao: tocopheryl acetate, tocopheryl linoleate, tocotrienols, alpha tocopherol and tocopheryl succinate.
  5. Niacinamid. Predstavlja komponentu vitamina B3. Povećava ceramide i slobodne masne kiseline u koži. Sprečava gubitak vode iz kože i stimuliše mikrocirkulaciju u dermisu. Posebno je značajan za posvetljavanje fleka na koži i uklanjanje akni.
  6. Zeleni čaj. Antioksidativna funkcija, proizvodi kolagen, smanjuje upale i oštećenja kože, tako što sprečava posedice izlaganja suncu.
  7. Resveratrol. Kao antioksidans štiti kožu od oštećenja nastalih zbog izlaganja na suncu, smanjuje oštećenja kože i stimuliše sintezu kolagena. Moćan oksidans, odličan za negu kože.
  8. Seme grožđa. Antioksidant koji značajno smanjuje uticaj slobodnih radikala. U kombinaciji sa ostalim antioksidantima, njegova efikasnost se povećava. Fantastičan u borbi protiv bora.
  9. Ceramidi. Oni čine oko 20% celokupne međućelijske strukture kože. Drže ćelije poput lepka i pomažu koži da zadrži svoj izgled. Kada se koža ošteti od sunca, kada je suva ili iziritirana proizvodima za negu, ceramidi su smanjeni i koža je tada osetljivija i ranjivija. Zato je neophodno nadomestiti ceramide jer oni štite kožu i pomažu joj da izgleda mlađe.
  10. Linolna (Linoleinska) kiselina ili Fotolipidi. Ove masne kiseline čuvaju izgled kože jer popunjavaju njen međućelijski prostor. Ona „govori“ ćelijama kože kako da funkcionišu zdravije. Pomaže u smanjenju upala i veruje se da je ključni faktor u tome kako koža stari.

Potražite ove sastojke u kozmetičkim preparatima koje koristite i odložite bore.