Omiljene plave boje za kosu

Šta se smatra dobrom plavom bojom za kosu? Plavuše če se složiti da su to: stepen posvetljenaja, ispiranje boje, oštećenje kose i cena. Da vidimo šta je u ponudi sa dobrim odnosom cena/kvalitet.

Šta je važno za plavu boju za kosu?

Predstavljamo vam boje za kosu koje kod nas plavuše najviše koriste. Cene su im različite, kao i postojanost i posvetljenje kose koje se njihovom upotrebom dobija. Birajte boju kojom ćete postići nijansu koju želite, ali i koja neće isušiti vašu kosu.

Vrlo je važno da prilikom izbora plave boje pročitate koliko nijansi posvetljuje kosu. Tako unapred znate kakav će biti rezultat vašeg farbanja. Boje za kosu obično posvetljuju 3-4 tona, pa ako ste prirodno tamno smeđi, ne očekujte najsvetliju nijansu, to može jedino blanš. Takođe, na ambalaži piše koji procenat hidrogena je potrebno koristiti da bi se postigao određeni rezultat. Najveće posvetljenje se postiže upotrebom 12% hidrogena.

Boje za kosu koje plavuše najviše koriste

1. KEUNE

Jedna od omiljenijih boja plavuša. Najveći razlog je to što posvetljuje kosu i “izvlači” boju odlično. Sa druge strane, prilično isušuje kosu. Kod ovog proizvođača to čak nije svojstveno samo plavim nijansama, već gotovo svim. Čak i tamno smeđim. Ipak, žene je i dalje dosta kupuju jer je boja koja se postiže kao iz kataloga. Ova boja je profesionalna ali je dostupna i u maloprodaji.

2. PALETTE

Hmm. Dosta osporavana, dosta i prodavana. Činjenica je da se upotrebom Palette plave boje za kosu postiže dosta neprirodna plava boja kose. To se specijalno odnosi na najsvetlije plave. S druge strane, stepen posvetljenja je priličan. Neke od njih u pakovanju sadrže specijalne posvetljivače (čitaj blanš u kremi) pa mogu da posvetle kosu i za 5 tonova. Dosta su agresivne prema kosi i koži glave. Jeftina boja koju često u Ideji, Lilly-ju i DM-u možete pronaći na sniženju.

3. GARNIER

Njihove boje slabije izvlače, ali im nijanse više idu ka pepeljastom tonu. To je ono što većina plavuša želi. Ipak, ako vam je koren dosta taman, ova boja nije za vas, jer slabo posvetljuje. Takođe, relativno brzo se ispira. Ali, ako imate srednje smeđu prirodnu boju kose i odlučite se za bojenje Garnier-om, verovatno će vam se dopasti dobijena nijansa. Nisu skupe i svuda ih ima i često su na akcijama.

4. ALFAPARF

Spada ukategoriju profesionalnih boja za kosu, srednjeg ranga, ali je dostupna u maloprodaji. Ima nekoliko zaista dobrih plavih nijansi, pri čemu se one ne ispiraju istom brzinom. Biserni tonovi se ispiraju više od pepeljastih. Boja je prijatna za kožu glave i ne gotovo da ne isušuje kosu. Stepen posvetljenja je zavisno od korišćenog procenta hidrogena od 3 do 5 tonova. Cena ove boje je oko 400,00 dinara, može se naći u bolje snabdevenim parfimerijama, ali ne i u Lilly-ju i DM-u. Dobar izbor za plavu boju kose.

5. WELLA KOLESTON

Prava profesionalna boja za kosu. I cena joj se dosta razlikuje od prethodnih. Koleston ima prelepu paletu plavih tonova koji su jako postojani. Ova boja se gotovo i ne ispira. Od farbanja do farbanja izgleda isto. Jedino što treba napomenuti (a što je generalno pravilo za bojenje kose), je da rezultat nije isti kada se koristi Wella hidrogen i kada se koristi neki drugi. Cena joj je oko 1000,00. Problem je što se hidrogen pakuje samo u profesionalnom pakovanju od 500 ml.

Plave nijanse se kod 90% proizvođača mešaju sa hidrogenom u razmeri 1:2. To znači da ako stavite 30ml boje (što je obično pola farbe), treba da stavite 60ml hidrogena. Nemojte ništa raditi otprilike, rezultat je najbolji kada se ispoštuje sve što je proizvođač naglasio. To se odnosi i na vreme držanja boje koje se kod plavih nijansi kreće od 45 minuta do sat vremena.

 

error: Content is protected !!