Kako zaštititi boju od ispiranja?

Nažalost, postoji pravilo da što je boja intenzivnija i udaljenija od vaše prirodne boje kose, to se brže i više ispira. Ipak, možete uraditi nešto i po tom pitanju.

Kako da pomognemo svojoj boji

  • Koristite kozmetiku za kosu  namenjenu bojenoj kosi, na prvom mestu šampone za kosu i regeneratore, jer takvim preparatima za kosu je  osnovna funkcija jeste hidratacija kose i sprečavanje ispiranja boje
  • Farbajte se kvalitetnim bojama. Proizvođači boja za kosu koje su namenjene kućnom bojenju garantuju postojanost boje od svega par nedelja i vi sa svakim bojenjem primećujete razliku u nijansi, ona se ispira i bledi ili žuti, a to svakako ne želite. Koristite profesionalne boje za kosu i primetićete razliku, kako u dugotrajnosti boje tako i u lakšem postizanju željene nijanse, ovo se posebno odnosi na plavu boju kose.
  • Koristite boje bez amonijaka. Daju kosi dodatni sjaj i pokrivaju sede. Jedino ako imate jako svetlu plavu kosu, teško ćete biti zadovoljni rezultatom jer ove boje obično imaju najsvetlije nijanse do prirodno svelo plave.
  • Boju za kosu sa hidrogenom uvek pomešajte u pravilnom odnosu, a koji je to odnos piše na svakom uputstvu za upotrebu. Nije svejedno da li boju mešate 1:1 ili 1:1,5. Intenzivno svetlo plave boje se, obično, mešaju u odnosu 1:2, ali to ne mora da bude pravilo. Nemojte boju mešati proizvoljno jer tako nećete dobiti najbolji rezultat
  • Nemojte svakodnevno prati kosu. Radite to na 3-4 dana i koristite šampone bez sulfata. Primetićete razliku. Sulfati naprosto “pojedu” boju

Evo kako osvežiti boju

  • Ako vam se boja isprala a nije vam vreme za novo farbanje, osvežite je prelivom za kosu. Njega možete napraviti tako što manju količinu boje pomešate sa hidrogenom, dodate šampon i malo mlake vode. Zavisno od boje, preliv se drži od minut do 15-ak minuta.
  • Toner šamponi i regeneratori služe da pri svakom pranju kose dodaju odgovarajući ton vašoj kosi. Možete ih koristiti uvek kada perete kosu ili s vremena na vreme. Prave se za skoro sve boje od smeđih do pepeljasto plave.

Da bi vam boje duže trajala, a kosa bila sjajna, potrebna je nega, jer ako je kosa suva i boja će se više ispirati. Zato uz maske za kosu i kvalitetan šampon, koristite i boje koje sadrže manje ili nimalo amonijaka. To je put za intenzivnu i dugotrajnu boju i lepotu vaše kose.

error: Content is protected !!