Koja je moja boja kose?

vraćanje u prirodnu boju kose

Boju kose svakako je najbolje birati u odnosu na ten pa i godine. Mada, nekad je biramo nesvesno a da i ne znamo da to govori i o našoj ličnosti i kako želimo da nas drugi vide i doživljavaju.

Zavodljive, misteriozne, vatrene, prirodne…zavisi od izbora boje za kosu

Ukoliko volite plavu boju, a mislite da vam ne bi stajala ne brinite plava boja svima stoji, samo je bitno da pronađete svoju nijansu. Znači, ne stoji svima svaka plava nijansa iako možda jako želite platinastu ili bebi plavu. Ono što se svakako vezuje za sve plavuše jeste nežnost i zavodljivost. Plava kosa ipak najviše privlači muškarce i ne zahteva puno šminke. Sinonim za “naivnu plavušicu” niko drugi do Merlin Monro.

Sa druge strane, crnke su misteriozne i ova boja pristaje uglavnom ženama sa tamnijim tenom, a ako vaš to nije treba da “pojačate” šminku, da ne biste izgledali umorno.

Vatrene crvenokose, hrabre riđokose! Postoje žene koje ne možete zamisliti sa drugom bojom kose jer je riđa ili crvena kao stvorena za njih. Setite se Mirande ( “Sex and the City”)!

Dame koje žele prirodniji izgled obično se opredeljuju za smeđe nijanse. Bitno je samo da ne izaberete tamnu nijansu ako imate svetao ten, da ne biste izgedali bledo i morali da se dosta šminkate. Ipak, smeđi tonovi daju kosi najblistaviji i najzdraviji izgled, jer naravno izgledaju najprirodnije.

Nespostojanost boje

Boje za kosu se, zavisno od nijanse, tj.od toga koliko je boja “daleko” od prirodne, različito ispiraju. Znači, posto je crveni pignent “najneprirodniji”, te nijanse se najbrže ispiraju. Zato, ako je to vaša boja, nabavite šampon ili regenerator koji toniraju kosu da ne biste stalno bojili celu dužinu kose ili one koji “usporavaju” ispiranje i neguju bojenu kosu.

Plavuše imaju drugi problem. Ako postignu željenu nijansu, ona se vrlo brzo “izgubi”, tj.ispere, pa je i tu važno koristiti preparate namenjene plavoj kosi. Izrastak se najviše primećuje upravo na plavoj kosi, naročito ako vam je prirodna nijansa tamna (što je najčešći slučaj), a da bi se to manje videlo uvek je dobro da kosa bude nijansirana, a ne bojena u jednu nijansu.

Smeđe nijanse i crna boja su u prednosti, jer je kosa obično sjajnija, jer se boji sa slabijim procentom hidrogena. Takođe, ove nijanse se mogu postići i polutrajnim  i bojama bez amonijaka, što jako povoljno utiče kvalitet kose, hrani je i daje joj sjaj. Pogledajte kakvu kosu imaju Italijanke! I za ove nijanse postoje odgovarajući preparati za negu.

Dakle, zaključak je koju god nijansu odaberete za sebe, ona bude u skladu sa vašim tenom i da pravilnim korišćenjem boje i hidrogena i odgovarajućih preparata za negu vaša kosa bude još lepša i sjajnija. Zato, budite smeli i isprobajte nešto novo, promena uvek dobro dođe!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!