5 trikova sa kosom koji će instant učiniti da izgledate mlađe

trikovi sa kosom

Zdrava ishrana, dobra rutina nege kože i aktivni životni stil su ključni za održavanje mladolikog izgleda. Ipak, najmoćniji anti-age faktor je prava frizura i boja kose. Ako bi nešto tako jednostavno moglo učiniti da izgledate mlađe, zašto ne pokušati? Zato vam danas otkrivamo 5 super trikova sa kojim ćete momentalno učiniti da izgledate nekoliko godina mlađe! Pogledajte u nastavku.

Kako da izgledate mlađe, uz pomoć kose?

#1: Šiške

Šiške čine da vam kosa izgleda punije i skrivaju veći deo vašeg lica. Dok se šiške najčešće preporučuju osobama sa većim čelim, one takođe mogu prikriti čeone bore. Mekane šiške čine vaše lice mlađim, ali ukoliko vam se ovaj korak čini ekstremnim, opredlite se za duže šiške, prebačene na stranu koje pružaju slične rezultate.

trikovi sa kosom

#2: Skratite kosu

Dugačka kosa retko kada ima dovoljno volumena, osim ukoliko niste blagoslovene gustom kosom. Beživotna i teška kosa nikada ne izgleda dobro ni na kome – zapravo, dodaje vam godine koje nemate. Zato se opredelite za kraću frizuru, poželjno do ramena, koja je ne samo chic, već se lako i održava.

#3: Ofarbajte kosu u tamniju nijansu

Volite da farbate kosu? Onda uradite to na pravi način. Nijanse poput čokoladno braon i moke ne samo da komplementiraju većini tenove, već kosu čine zdravijom, a lice mlađim. S druge strane, nijanse poput bakarne i plave, čine suprotno, a dlaku mogu učiniti masnijom i oštećenom, na prvi pogled.

Povezano: 7 trikova za jutarnje stilizovanje kose koji će vam olakšati pravljenje frizure

trikovi sa kosom

#4: Pustite kosu

Dok možda volite konjske repove i zalizane punđe, najlakši i najpristupačniji način da uvek izgledate mladoliko je da uvek pustite kosu. Puštena talasasta kosa uvek odaje mladoliki i “effortless” vajb. Previše sređene frizure dodaju ozbiljnost i godine.

#5: Koristite preparate za sjaj kose

Sjajna i zdrava kosa je znak vitalnosti i mladolikosti. Takođe, sjajna kose čini da uvek izgledate reprezentativno i sređeno. Zato, ne zaboravite da kosu tretirate sprejevima i preparatima za sjaj. Negujte kosu kvalitetnim maskama, sušite je na nižoj temperaturi, i nabavite kvalitetan uljani eliksir i sprej koji daje sjaj!

Mi vam predlažemo Subrina STYLE Shine sprej za sjaj kose.

trikovi sa kosom

Pročitajte još i: 8 grešaka u stilizovanju kose koje čine da izgledate starije

error: Content is protected !!