8 grešaka u stilizovanju kose koje čine da izgledate starije

greške sa kosom

Znamo da godine u ličnoj karti ne znače ništa, već stanje duha. Sigurno redovno vežbate, unosite puno vode, ulažete u negu i make-up, i dalje možete da se uvučete u omiljeni par skinny-jeansa. Da nije vaše kose – niko ne bi pogodio vaše godine! Zato vam otkrivamo u nastavku koje sve greške u stilizovanju ili bojenju kose dodaju nepotrebne godine!

Zašto vaša kosa odaje vaše godine?

Istina je da koliko god anti-aging koraka preduzmete, pogrešna frizura, dužina ili boja kose mogu da ponište sav vaš trud. Zato vam donosimo najčešćih 8 grešaka koje će učiniti da izgledate starije nego što jeste.

#1: Predugačka kosa

Dok većina eksperata tvrdi da duga kosa izgleda sjajno u svakom dobu – ipak postoji tačka kada je kosa predugačka. Frizeri poznatih smatraju da kada dužina kose pređe rebra, ona vas i zvanično čini tarijima nego što jeste. Skratite kosu barem malo kako biste revitalizovali vaš look.

#2: Pretamna boja kose

Farbanje kose u pretamnu nijansu je siguran put da naglasite bore i pigmentacijske fleke na licu. Eksperti kažu da ako uokvirite lice toplom nijnsom, osvetlićete kožu lica i sakriti znake starenja. Zato postavite epramenove oko lica i na vrhu glave, a tamnije nijanse nanesite ispod.

tamna ravna kosa

Povezano: Ovo su 7 sigurnih znakova da vam kosa ubrzano stari!

#3: Previše ravna kosa

Izuzetno ravna, ispeglana kosa izgleda blistavo i zdravo, ali u dvadesetim godinama. Kako starimo, ona jednostavno izgleda ravno i beživotno. Ovakva kosa će učiniti da vam lice izgleda umorno i upalo, dok će pramenovi naglasiti bore na licu. Zato je mnogo bolja opcija da koristite viklere koji će dati prirodni volumen i punoću kosi.

#4: Prečesto pranje kose

Niko ne želi da ima masnu kosu, ali previše pranja kose takođe nije poželjno u određenim godinama. Ova praksa će ukloniti kosi preko potrebna prirodna ulja, ostavljajući folikule krtim i beživotnim. Eksperti se slažu da je kosi potrebno pranje svega 2-3 puta nedeljno.

Povezano: Kako da izaberete pravi šampon prema tipu kose?

#5: Ne šišate se na stepenasto

Stepenovi su magični: oni kosi daju život i pokret. Kosa ošišana jednakom dužinom, “na ravno” može biti teška i beživotna, čineći da vam li ce izgleda duže i starije nego što jeste. Ako imate tanku kosu, dodajte stepenove, a ako želite da “zaokruglite” lice, dodajte šiške sa strane.

šišanje na stepenasto

#6: Blajhate kosu

Vaša kosa je možda oduvek bila platinasto plava, i lepo vas je služila svih ovih godina. Ali – svetla kosa može biti ogromna greška kako starite. Nažalost, ten kože gubi svoju prirodnu boju tokom godina, zato vas jako svetla kosa može dodatno “isprati” u licu. S druge strane, možete se uvek odlučiti za topliju plavu nijansu poput: meda, jagoda-plave, karamele, posebno oko lica.

#7: Uvek nosite razdeljak na istom mestu

Da li sve ove godine razdeljak nosite na pogrešnom mestu? Ovo je vrlo česta greška koja vam dodajte godine. Savršen “mladalački” razdeljak je blago pored sredine. Razdeljak tačno na sredini deluje kao da se previše trudite, a oni sa strane jednostavno izgledaju čudno sa godinama.

#8: Kosa vam izgleda “žedno”

Ako se vaša kosa može opisati kao slama, onda joj je potrebna dodatna ljubav, u vidu hidratacije. Kosa koja je previše procesuirana stajlingom ili sunčevim zdracima, zahteva dodatnu negu s godinama. Tretmani dubinske hidratacije i lagana ulja su idealna da povrate vašu kosu, posebno ako joj se tekstura menja s godinama. Za kosu koja stari, idealno je ricinusovo ulje, bogatom vitaminom E, vitaminima i mineralima.

Mi vam predlažemo Marrakesh Miracle Mask, za dubinsku hidrataciju kose, na bazi ulja argana i konoplje.

maska za kosu

Pročitajte još i: Kosa i frizure zbog kojih možete izgledati starije

error: Content is protected !!