Kako da ubrzate jutarnju rutinu šminkanja: Make-up za 5 minuta!

jutarnje šminkanje

Nema ništa lepše od savršenog izblendane senke ili ajlajnera sa krilcem koji je oštar poput noža. Ali hajde da budemo iskreni – ujutru nemamo dovoljno vremena za make-up detaljisanje, posebno ako čekate poslednji momenat da ustanete iz kreveta. Na sreću, možete se našminkati i to za samo 5 minuta, a niko neće znati da ste spavali duže!

Jutarnje šminkanje za posao: 5 top saveta

#1: Neka sve bude jednostavno

Ključ brze jutarnje šminke je da NE komplikujete! Ponekada je manje zaista više, zato kreirajte make-up rutinu od 5 minuta koja uključuje najvažnije proizvode: BB kremu, maskaru, rumenilo, korektor i ruž za usne. Krajnji rezultat je svež ten koji izgleda chic i svež!

#2: Uložite u BB ili CC kremu

U svetu multi-tasking proizvoda, BB i CC kreme su nekrunisani kralj i kraljica svih toniranih proizvoda! Ove tonirane kreme neguju kožu, daju pokrivnu moć i svežinu izgledu, a vrlo često imaju i SPF faktor. Zato njima možete zameniti čak tri proizvoda, što je značajana ušteda vremena.

bb krema za šminkanje

#3: Koristite olovku za oči

Oči i obrve vam ujutru mogu oduzeti mnogo vremena, posebno kada treba da kopate po neseseru da nađete željeni proizvod. Naš predlog je da nađete olovku za oči koja ujedno možee da posluži i kao olovka za obrve. Ili – nabavite neku od onih dvostranih olovaka, koje vam mogu odraditi posao za dva minuta! Ujutru nemate vremena za senčenje kapka, zato je olovka sjajno rešenje!

Povezano: 5 make-up trendova koji vam nisu potrebni u svakodnevnom šminkanju

#4: Bronzer je multi-tasker

Kada već govorimo o multitasking proizvodima, ne možemo, a da ne pomenemo našeg beauty spasioca – bronzer! Mala pomoć vašg omiljenog bronzera, može transformisati izgled tako da bude više definisan. Uz par poteza četkom dobićete sunkissed izgled, a ujedno ga možete naneti malom četkicom i u pregib kapka kao senku za oči.

Naša preporuka je City Color Contour paleta, koja sadrži bronzer, hajlajter i kontur proizvod, idealna za jutarnje šminkanje.

konturisanje lica bronzerom

#5: Balzam za usne u boji je spas

Ponekada nanošenje ruža zahteva više vremena i preciznost, posebno ako su u pitanju jarke boje, tako da ivice usana moraju biti precizbne. Za užurbana jutra, predlažemo da pri ruci imate tonirani balzam za usne, jer vam daje dodir boje, a nanosi se u sekundi.

Pročitajte još i: 10 beauty trikova za dame koje ne vole da se šminkaju

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!