5 make-up trendova koji vam nisu potrebni u svakodnevnom šminkanju

makeup trendovi

Internet make-up zajednica je poslednjih godina aktivnija više nego ikada: beauty gurui svakodnevno plasiraju nove make-up trendove, koji su često zanimljivi. Mnogi od njih ipak nisu nosivi, što ne znači da ne treba da ih ponekada isprobate. Za svakodnevno šminkanje vam ipak nisu potrebne konture, baking i drugi trendovi koje donosimo u nastavku!

Ove make-up trendove ostavite za specijalne prilike

#1: Korektor nekoliko nijansi svetliji od tena

Ovo je trend koji je započela Kim Kardashian i njeni make-up artisti još tokom 2012/13 godine. Tečni korektor koji se nanosi u obliku trougla ispod oka, potom na vrh nosa, brade i čela služi kao posvetljivač, ali par nijansa svetliji korektor izgleda neprirodno.

Na tenu koji je topao, 3-4 nijanse svetlije od vašeg tena deluju sivo i veštački, a svakako se ta belina vidi i preko tečnog pudera. Dovoljno je da odaberete korektor koji je pola nijanse svetliji od vašeg tena, i dobićete mnogo prirodniji efekat posvetljivanja.

Mi vam predlažemo City Color kremastu paletu korektora u nijansi Light, koja će odgovarati gotovo svakom tenu kože.

makeup trendovi

 

#2: Baking

Za ovaj trend takođe možemo “okriviti” Kim Kardashian – tzv. “kuvanje” korektora i pudera pod debelim slojem banana pudera u prahu zaista deluje kao nešto što treba da ostavimo samo za specijalne prilike. Ovo jedino ima smisla ako imate ekstremno masnu kožu ili živiti u veoma vlažnoj klimi. U suprotnom – baking naglašava teksturu kože, bore i suvoću.

Povezano: Top 7 saveta kako da ubrzate jutarnju rutinu šminkanja

#3: Konturisanje

Veoma popularna tehnika konturisanja lica odnosi se na igru svetlosti i senki, kojom se postiže vizuelna promena strukture lica. Posebno ako se radi hladnim, sivkastim nijansama, koje na licu deluju veoma neprirodno, i čini da delujete bolesno. Svakodnevno konturisanje je nepotrebno – ali ako volite malo definicije, bolje to uradite neutralnim mat bronzerom, jer će delovati mnogo prirodnije.

Za prirodnije konture, savetujemo vam da isprobate City Color Contour paletu za konturisanje.

paleta

#4: Tople senke za oči

Crvene i narandžaste senke za oči su poslednjih nekoliko godina u piku popularnosti: brendovi se utrkuju ko će da izbaci bolju i veću paletu sa ovim tonovima. Istina je da crvene senke najmanje laskaju svakom tenu, sa njima se teško radi, nije ih lako ukombinovati za svakodnevno šminkanje. Zato je bolje da ih ukomibnujete za posebne prilike ili večernji izlazak. Preko dana je praktičnije da se držite proverenih zemljanih tonova.

makeup trendovi

#5: “Instagram” obrve

Trend ektremno definisanih obrva poput onih koje viđamo na stranicama Instagram make-up gurua vam definitivno nije potreban za svakodnevno šminkanje. Iako je sam trend u izumiranju, i na scenu se vraćaju prirodne, bushy obrve, nije na odmet pomenuti da Instagram stil obrva deluje previše grubo i oštro za svakodnevnu šminku.

Radije blago popunite obrve senkom ili olovkom i fiksirajte dlačice uz brow-maskaru, i to je sve što vam treba za jutarnji make-up za posao!

Pročitajte još i: Top vodič za savršene obrve – ovo sigurno niste znale!

error: Content is protected !!