Šminka za zelene oči

By  |  0 Comments

Zelene oči su mistične i da bi zablistale u svojoj punoj lepoti, potrebno ih je istaći. Ne stoji im baš svaka nijansa, ali ima i onih sa kojima ne možete da pogrešite.

Igrajte se sa ljubičastom

U krugu boja zelenoj je komplementarna ljubičasta. Zato ona fantastično izgleda na zelenim očima. U spoljni ugao oka stavite tamniju ljubičatu nijansu a u unutrašnji svetliju nijansu ljubičaste senke za oči. Izbegavajte ljubičaste senke sa plavim podtonom, kao i plave senke i ajlajnere. Ako ne volite tamno ljubičaste senke, uvek će vam dobro stajati i svetlije sivkasto-lavanda nijanse.

Zelenim očima najbolje stoje nijanse kao što su zelena, ljubičasta, lavanda, boja šljive i jorgovana, kao i zlatana i bakarna. Koristite braon ili sivi ajlajner da naglasite oči. Crni izbegavajte, daje previše oštar, neprirodan izgled.

Opšte pravilo kod zelenih očiju je da izaberete tople a ne hladne tonove. Da vam lice ne bi izgledalo grubo koristitre braon a ne crnu maskaru.

Izbegavajte srebrnu

Idealne metalik boje za zelene oči su zlatna, bakarna i bronzana, kao i zemljano braon i tamno zelena sa daškom zlatne. Sve to izgleda apsolutno fenomenalno na zelenim očima.

Otarasite se crnog ajlajnera

Crni ajlaner svi vole, ali to jednostavno nije za zelene oči! Čokoladno smeđa ili espreso nijansa su idealne za dan. Za veče se poigrajte sa bojom šljive ili zlatnom. Da biste „otvorili“ oči i da bi one izgledale krupnije, u unutrašnji ugao oka dodajte malo bele olovke ili senke za oči. Ako ste zavisni od crnog eyeliner-a, nemojte koristiti onaj intenzivno crni, već ugalj boje. Ali verujte, braon će izgledati mnogo bolje!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!