Greške u korišćenju sunđera za šminkanje

By  |  0 Comments

Postoji nekoliko stvari koje treba da znate pre nego što kupite i počnete koristiti sunđer za šminkanje. Izbegavajte ovih nekoliko grešaka tokom korišćenja sunđera kako biste sprečilii da vam krenu suze ili vam se pojave mrlje nakon nanošenja šminke.

6 ne kada je sunđer za šminku u pitanju

Koristite prljav sunđer

Velika je greška ukoliko koristite sunđer sa starom šminkom na njemu. Čak i sa velikom količinom ljubavi i brige, dobar sunđer će trajati samo nekoliko meseci (tri meseca najviše). Čak i tad, trebalo bi ga čistiti posle svake upotrebe, a ne jednom nedeljno kao što obično radite. Nemojte ga prati u veš mašini jer se može pohabati. Za tvrdokorne mrlje, potopite preko noći sunđer u vodu pomešanu sa sredstvom za čišćenje.

prljav sundjer za sminkanje

Koristite jedan sunđer da nanesete milion različitih proizvoda

Nažalost, sunđeri nemaju jednu veličinu koja odgovara svemu. U zavisnosti od toga šta aplicirate (tečni puder, bronzer) potreban vam je drugačiji oblik sunđera kako bi najbolje naneli šminku.

egg sundjer za sminkanje

Povezano: Beautyblender – Makeup jaje za savršeno nanošenje šminke!

Ne koristite ga za negu kože

Možete koristiti vlažni aplikator za primenu proizvoda za negu kože, takođe. Beli sunđer odličan je za primenu seruma, kreme za sunčanje i losiona jer je mekši i bez boje.

 

Kupili ste najjeftiniji sunđer koju ste mogli pronaći

Jeftini sunđeri koje se prodaju u radnjama imaju tendenciju da budu suviše tanke i male. Osim toga, većina jeftinih sunđera apsorbuje previše podloge i pudera i ne spoji dobro ostatak šminke. Potrošite malo više i priuštite kvalitetan sunđer koji je malo čvršći, ali još uvek mekan.

bli makeup sundjeri

Ne kvasite sunđer kada vam je potrebna dodatna pokrivenost

Ako ste u osnovi stručnjak za šminkanje sunđerom, verovatno ne moramo da vam kažemo da treba da pokvasite sunđer (i istisnete višak vode) pre nego što je koristite. Na ovaj način, dobijate super čistu i očiglednu pokrivenost, jer je sunđer upio vodu i na taj način ograničio količinu fondacije koja je suvišna. Profesionalni šminkeri uvek drže šolju vode pokraj sebe kada koriste sunđer. Ali, uvek postoje i oni dani kada vam je potrebno potpunija pokrivenost. U tom slučaju, preporučujemo šminkanje sa suvim sunđerom. Lakše je nanesti puder kada je sunđer suv (vlažan sunđer plus puder jednako je nered i grudanje šminke).

sundjeri za sminkanje

Nepravilno koristite sunđer

Ako ste godinama za šminkanje koristili četku, možda ćete biti u iskušenju da prevučete sunđer preko lica kao što biste uradili sa svojom četkom za nanošenje osnove. Ovaj način korišćenja vam neće dati pokrivenost koju bi sunđer trebao priuštiti. Nežno ga primenite na kožu tapkanjem. Zahteva malo više vremena, ali sa vedrije strane, vaša koža će izgledati neverovatno.

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!