Šta to treba da ima ONAJ PRAVI tečni puder – 6 nepogrešivih fora da ga prepoznaš

By  |  0 Comments

Nekada se čini da je lakše pronaći pravog muškarca nego pravi tečni puder? Uz ove savete biće ti super lako da izabereš pravi puder za sebe.

Kakav je idealan tečni puder?

  • Onaj koji će se perfektno uklopiti – uz tvoj ten.
  • Onaj kog se nećeš postideti –  ni na dnevnom svetlu.
  • Onaj kog ćeš slobodno moži da izvedeš – i u večernji izlazak.
  • Onaj koji će se smejati zajedno sa tobom – i ostati na svom mestu.
  • Onaj koji neće učiniti da se osećaš starije – naglašavajući fine borice oko očiju.
  • Onaj zbog kog ćeš blistati – kad se pogledaš u ogledalo.

tecni puder

Kada biraš tečni puder važno je da odgovoriš na ova pitanja:

  1. Najpre razmisli kakvu kožu lica imaš: suvu, normalnu ili masnu? U odnosu na to biraćeš strukturu tečnog pudera. Suvoj koži prijaće hidrantniji puderi, tako ćeš izbeći neprijatne “ljuspice” po licu. Ako imaš masnu pronađi formulu bez ulja, a prijaće ti i mat tečni puderi koji će sprečiti da lice sija onako kako ne želiš. Normalnoj koži prijaće većina pudera. Kakvu god  kožu da imaš, važno je da tvoj tečni puder u sebi ima i zaštitni faktor.
  2. Koliko godina imaš? Tvoje lice ima prirodnu elastičnost i svežinu do 25-30 godine i nije potrebno da kupuješ tečne pudere koji imaju lifting efekat. Odaberi laganiju teksturu, srednje pokrivne moći. Nešto zrelijoj koži odgovaraće tečni puderi koji osim pokrivne imaju i moć blagog zatezanja kože lica.
  3. Kakav efekat želiš? Blistav izgled ili smooth efekat. Za nežan sjaj lica, za blistavu kožu, odaberi puder za iluminizujućim česticama koje će reflektovati svetlost. Za ujednačen ten, preporučujemo vrlo aktuelni mat tečni puder.  A mogu se koristiti i kombinovano. Naš predlog? Mat tečni puder u boji tvoje kože nanesi na celo lice, a za nijansu svetliji puder sa svetlucavim efektom nanesi na jagodičnu kost, između obrva ka čelu, sredinu nosa i vrh brade. Tako postižeš konturisanje tečnim puderom, koje po želji dodatno intenziviraš bronzerom i hajlajterom.

Koja su preostala 3 pitanja i extra saveti kada biraš tčni puder pogledaj na sajtu make-up.rs

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!