Šminka za plave oči

By  |  0 Comments

Žene sa plavim očima imaju sreće kada je u pitanju šminka koja im stoji. Veoma ih je lako istaći i retke su boje koje im ne stoje. Ipak treba znati koje su sigurne varijante koje stoje svakoj ženi sa plavim očima.

Naglašena boja očiju

Šminka koju koristite treba da naglasi vaše plave oči, ne da skrene pažnju sa njih. Bilo da se šminkate za dan ili večernji izlazak, uz pomoć ovih jednostavnih saveta istaći ćete prirodnu boju vaših očiju.

Za dnevnu varijantu možete koristiti neutralne, roze, terakota ili braon senke za oči. Ljubičasta će posebno istaći boju vaših očiju. Koristite svetlije nijanse preko dana a tamnije šljiva tonove za večernji look. Ako imate plave oči, ne plašite se da eksperimentišete sa metalik senkama, koje  mogu biti srebrne, zlatne, roze…

Večernja šminka posebno ističe plave oči. Posebno ako izaberete smokey eyes za svoju večernju šminku urađen tamno sivom ili ljubičastom senkom. U kombinaciji sa crnim ajlajnerom i maskarom je pun pogodak. A ako želite manje intenzivan izgled, koristite tamno plavu a ne crnu maskaru.

Mačkaste oči

Ono što zaista izgleda privlačno su mačkaste oči, tj. „mačkasto“ izvučen eyeliner u raznim nijansama, od plave preko ljubičaste, tirkizne do crne. Preko dana se opredelite za tanju liniju, a za veče je podebljajte.

Šta je sa usnama kod plavookih?

Usne treba da budu neprimetne, ako ste već istakle vaše prelepe plave oči. Opredelite se za mat pink ili bledo roze ruž za usne. Ili nanesite samo sjaj za usne.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!