Šta je važno za dobar “smokey eyes”?

Smokey eyes, postoji li šminka na očima koja je ovako omiljena? Naravno da ne. Ovaj trend u šminkanju prihvatili su svi i svi ga obožavaju, a najbitnije što o njemu treba da znate je da dobro “izblendujete” senke. I naravno, usne ne smeju biti naglašene ako su  oči.

Kako se šminka “smokey eyes”?

Na samom početku, nanesite olovku za oči. Photo Chic Eyeliner Pencil dostupan je u 12 nijansi lakih za nanošenje koji će vam omogućiti da istaknete vaše oči. Liniju koju iscrtate blago “razmrljajte” i preko toga nanesite senku da “učvrstite” liniju kako se ne bi obrisala i nestala u toku dana. Nastavite sa nanošenjem senki. Za smokey eyes potrebne su vam najmanje dve-tri senke, pri čemu se uz liniju trepavica nanosi najtamnija koja do kapaka prelazi u najsvetliju.

Naš predlog su Color Basic palete senki koje sadrže 4 raznovrsne boje sa svaki dan.

aaa
Za više informacija, kliknite na sliku!

Kod ovog šminkanja očiju najvažnije je da senke dobro “izblendujete”, a to znači da nema oštrih prelaza već da se sve nijanse “umešaju” tako da blago prelaze iz jedne u drugu. Smokey eyes nije rezervisan samo za jako tamne senke i dobro je da znate koje boje se uklapaju jedna sa drugom. Ako volite boje, dobro se kombinuju zlatna kao baza i tamno ljubičasta na vrhu, boja šampanjca kao baza i svetlo plava ili baza u boji breskve i zelena.

Mislite da je smokey eyes teško našminkati?

Nije. Potrebno je najviše 10-ak minuta i ono što je najvažnije je da se senke dobro “izblenduju”. Takođe, jako je bitno da pre senke nanesete primer, tj. bazu za senku. Na taj način vaša šminka će duže trajati i neće se “istopiti” u toku dana. Kako bi  vaša senka bila intenzivna, dugotrajna i bez nagomilavanja u pregibima, najbolje je da iskoristite Kremasti prajmer za oči. Posle prajmera na redu je olovka za oči. Ako radite klasičan smokey eyes sa crnom, braon ili sivom senkom i olovka treba da je u ovim bojama i malo deblja na sredini kapka. “Razmrljajte” olovku da linija ne bi bila prestroga i slobodno preko nje nanesite malo senke da se bolje fiksira.

Za smokey eyes se koriste svetlija i tamnija senka. Svetlija je bazna i ona se nanosi na gornji deo kapka, na kost ispod obrva i u unutrašnji ugao oka. Ključ dobrog smokey eyes-a je da se što bolje uklope nijanse senki koje kombinujete i da ih dobro četkicom dobro “umiksate” tako da se prelaz ne vidi već da “izlaze” jedna iz druge.

City Color Četkica za blendovanje senke je specijalno dizajnirana za blendovanje oštrih ivica nakon nanošenja senke.

aaaaaaaaaa
Za više informacija, kliknite na sliku!

Dodajte tamniju nijansu, ali zapamtite da nju nikada ne treba nanositi iznad kapka, tj. njegovog prevoja i “ublendujte” je tako da se olovka više ne vidi.

Nakon svega, maskara je obavezna i to u nekoliko slojeva ili čak veštačke trepavice. Učinite trepavice gušćim i dužim pomoću City Color Be Bold 3x Extreme maskare za oči. I naravno, večito pravilo, ako naglasite oči, ne smete i usne. Znači crvene usne ne dolaze u obzir.

error: Content is protected !!