Četkice za šminkanje

Mnoge dame ne pridaju naročitu pažnju čime nanose šminku. U svetu profesionalnih šminkera četkice za šminkanje su popularnije od aplikatora i sunđera, ali sve se koristi. Postoje četkice različitih oblika i kvaliteta, one koje se više i manje koriste.

Omiljena četkica za rumenilo

Počnimo od četkice za rumenilo. Svaka žena je ima. Zgodno je da je pod uglom, jer se onda njom može nanositi i puder na celo lice, pri čemu su dostupni svi uglovi. Četkica za senku za oči može biti ravna ili zakrivljena i može se koristiti i za nanošenje korektora. Četkica za ruž za usne je tanka i sa ravnim vrhom, dok je četkica za eyeliner najtanja, sa dugim dlačicama i izraženih vrhom, tako da može da dospe do prostora između trepavica, što omogućava crtanje precizne i tanke linije uz ivicu trepavica.

Održavanje četkica za šminku

Četkice mogu biti od prirodne i veštačke dlake. Svakako da su one od prirodne dlake i bolje i kvalitetnije, duže traju, ali su i skluplje. Posebno sintetičke četkice morate redovno održavati i prati, da bi dugo trajale.

Četkice oprati i naneti kondicioner, isprati i ostaviti da se osuše prirodno. To činiti bar jednom nedeljno, tako što u posudu sipate toplu vodu i blagi sapun ili brush cleaner (sredstvo za čišćenje četkica- ova sredstva jako dugo traju i uklanjaju sve ostatke šminke). Četkice, zatim, provučete kroz tu vodu nekoliko puta i ostavite da se suše prirodno na ubrusu, obavezno u horizontalnom položaju, jer ako ih ostavite uspravno može se desiti da popusti lepak na četkici i da se ona raspadne. Isto se može desiti i ako ih ostavite jako blizu radijatora.

Na isti način održavaju se i lufe za puder. Takođe ih treba ostaviti da se ubrusu prirodnim putem osuše. Nekada se dogodi da se nešto od šminke razbije i da se četkice ne bi uprljale dobro je držati ih u posebnoj torbici.

Čuvajte i održavajte svoj pribor za šminkanje, ne dozvolite da se u njemu nakupe bakterije i neka vam dugo traje. Četkice od prirodne dlake, koje se pravilno održavaju, mogu da traju doživotno.

error: Content is protected !!