Kako se nanosi eyeliner?

Pri kupovini eyeliner-a verovatno se susrećete sa pitanjema tipa: Da li je bolje koristiti eyeliner u olovci ili tečni? Da li se on stavlja unutar oka ili ne? i da li se treba opredeliti jeftiniji ili skuplji?

Tečni, olovka, tuš… ajlajner

Možete koristiti liner u olovci, tečni ili tuš, koji vam je zgodniji, ali uvek imajte na umu postojanost. Ukoliko koristite onaj u olovci dobro je da kao podlogu nanesete senku, da se linija ne bi umrljala ili nestala u toku dana.

Tečni eyeliner treba naneti u jednom potezu, od unutrašnjeg ugla oka, tj.trepavica ka spoljnom ili u dva poteza, od sredine trepavica do spoljnog ugla, a zatim od unutrašnjeg ugla trepavica ka sredini.

Sa tečnim ajlajnerom moguće je “otvoriti” i “povećati” oči. Naime, u prostor između trepavica nanosite liner u tačkicama, tj. bojite taj prostor. Krajnji rezultat nije linija. Dobijate optičko povećanje očiju, a i trepavice u korenu izgledaju gušće. Nakon njega nanesite maskaru. Ovo baš dobro izgleda jer se postiže prirodan izgled ali prilično “retuširan”.

Dobro je znati kod korišćenja eyeliner-a

Ono u čemu žene prilično greše je što uvek koriste crni eyeliner. Dame sa svetlijom kosom, naročito u dnevnoj varijanti, trebalo bi da koriste tamno braon eyeliner. Ako je vaš cilj prirodniji izgled, tamno braon je boja za vas. U tom slučaju koristićete ajliner u olovci ili čak senku kojom ćete uz pomoć četkice ispratiti konturu oka, a ako želite da još više istaknete oko, neka vam spoljni deo linije bude deblji od unutrašnjeg i produžite liniju tik ispod linije trepavica. Preko toga ide tečni eyeliner, ako želite da vaš make up duže traje. Ako vam ruka nije mirna, stavite lakat na sto pa onda povucite liniju.

ajlajner

Na donji kapak se nanosi liner u olovci ili senka i osim ako nemate jako krupne oči, nikada nemojte iscrtavati liniju celon dužinom kapka, već negde od spoljnog ugla do sredine. Ako nanosite olovku, malo je “razmrljajte” prstom ili štapićem za uši (mada danas neke imaju i mali sunđerčic na kraju olovke). Tako ćete postići prirodniji izgled. Za donji kapak možete koristiti i boju koja se razlikuje od one na gornjem, naročito ako imate svetle oči.

Nije tako teško naneti eyeliner. Potrebno je malo vežbe i mirna ruka, pa rutina dolazi sama od sebe. Zato i nije neverovatno što postoje žene koje se šminkaju bez ogledala!

Pogledajte VIDEO – Kako da u 3 poteza nanesete eyeliner!

ajlajner u olovciajlajner

 

error: Content is protected !!