Volumen iz korena

Bujna i gusta kosa, želi je svaka žena, dopada se svakom muškarcu. Trošimo velike sume novca da do nje dođemo. Možda ipak nije toliko komplikovano.

Najpre,da bi se postigao volumen, kosu treba slojevito ošišati jer to doprinosi gustini. Zato je dobro da kosa nije preduga.

Pomoć za volumen u bočicama

Na tržištu postoje brojni preparati za ovu namenu. Pođimo od šampona i kondicionera. Ako imate tanku kosu koja se brzo masti i želite volumen koristite proizvode koji su namenjeni za volumen kose ili za masno teme i suve krajeve. Oni će usporiti mašćenje kose, pa će vam frizura trajati duže.

Od stajling preparata dobre su pene ili tonici koji se nanose direktno u kosen kose i upravo zbog toga ne sadrže alkohol. Posebno treba izdvojiti preparate koji se aktiviraju u kontaktu sa toplotom (fenom) i koji vam bukvalno mogu napraviti “lavlju grivu” na glavi. Izbegavajte gelove i kreme za stajling, a ako koristite lak, neka i on bude iz linije za volumen da kosa ne bi izgledala ulepljeno i neuredno.

Trikovi sa četkom

Kosa se kod feniranja (bilo da su krajevi ravni ili uvijeni) povlači na gore, tj.kako bi se postigao bolji volumen, pri čemu fen ne bi trebalo da bude preblizu kosi kako toplota ne bi stvorila upravo suprotan efekat, odnosno kosa izgubila volumen. Utrljajte preparat za volumen u koren kose, rašćešljajte je i podelite u manje skcije. Bitno je da ne uzimate velike pramenove, jer je bitno da se kosa dobro osuši i “izvuče” iz korena.

Najbolje je da nakon što osušite jedan pramen odmah na njega stavite vikler (samolepljivi ili plastični) kako bi se duže zadržao oblik frizure. Takođe, postoje i tzv.styler-i, odnosno aparati koji su ujedno i fen i četka i koji mogu biti od koristi ukoliko želite bujnu i postojanu frizuru. Naprskajte malo laka i – gotovo!

I na kraju, uvek vam ostaje brzo i efikasno rešenje. Dodajte volumen umecima sa šnalicama i punoća je zagarantovana.

error: Content is protected !!