Šta mislite o styler-u za kosu?

Multifunkcionalni aparat za pravljenje frizura. Styler. Postoje razni, od onih koji samo suše kosu ili je uvijaju do onih sa puno različitih dodataka, uz pomoć kojih možete praviti različite frizure.

Styler – odličan alat za pravljenje frizure kod kuće

Odmah da napomenemo, oni nisu za profesionalnu upotrebu. Nećete ih videti u frizerskim salonima. Zapravo, njihova uloga je da u jednom aparatu imate četku i fen, da vam feniranje ne bi bilo naporno i komplikovano. Takođe, stajler može imati dodatak za figaro, presu, četku od prirodne dalake… Oni koji sadrže veliki broj dodataka, obično četke i figaro imaju u različitim dimenzijama, pa ćete često viđati stajlere sa bar tri četke, dva figara i presom.

Stajleri se ne kupuju u prodavnicama specijalizovanim za frizere, već u onim u kojima se prodaje bela tehnika. Kod nas je izbor prilično veliki, od onih lošijeg kvaliteta sa jako niskom cenom, ali opet donekle funkcionalnih, do onih prilično ozbiljnih sa isto tako ozbiljnom cenom. Da li se isplati? Ukoliko se često fenirate, a nemate jako zahtevnu kosu, svakako. Za čas ćete imati frizuru kao da ste upravo izašle od frizera, a pri tom vrlo postojanu.

Kako se koristi styler?

Da bi vaša frizura u “domaćoj radinosti” bila pun pogodak, potrebno je malo prakse i strpljenja, da biste pre svega, ovladale veštinom “jednorukog” feniranja. Olakšajte sebi, najpre prosušite kosu i podelite je na sekcije. A zatim, namotajte pramen na četku i zadržite tako 10-ak sekundi ako želite uvijene krajeve ili ih izvlačite ako vam se više sviđa ravna kosa. Figaro i presa se koriste standardno. Opet napominjemo, koristite preparate za zaštitu od toplote. Oni su siguran način da zaštitite  kosu.

Stajler je odlično rešenje kada vam je potrebna frizura na brzinu, ali i za putovanja, jer je to jedan aparat koji sa svim dodacima zauzima skoro onoliko prostora koliko samo jedan aparat. Sa nijm možete uvijati, ispravljati, kovrdžati kosu, na jedostavan i brz način, a kada steknete praksu u korišćenju frizure će vam izgledati kao da ih je radio profesionalac. Jedna napomena, vodite računa kada menjate dodatke, ako ste stajler pre toga uključivali da se ne opečete.

error: Content is protected !!