Gde uložiti, a gde uštedeti prilikom kupovine ŠMINKE?

gde uštedeti a gde potrošiti prilikom kupovine šminke?

Kada se radi o kupovini nove šminke – osećamo se kao devojčice u prodavnici slatkiša. S tim da je omogućeno isprobavanje, tako da se lako možemo zaneti i potrošiti previše na make-up komade. Kako biste ekonomisali i u polju kupovine šminke – treba da znate da postoje oni komadi na koje jednostavno morate potrošiti više kako biste dobili kvalitet (poput tečnog pudera), dok slobodno možete uštedeti kupujući olovke ili sjajeve za usne.

Određena skuplja šminka zaista vredi uloženog novca – to sigurno znate ako ste nekada kupovale skuplje tečne pudere i prosto znate da više ne možete da se vratite na drogerijske. Postoje još neki  komadi šminke u koje zaista vredi uložiti, dok za neke ipak možete uzeti jeftiniju varijantu, a dobiti isti učinak. Zato zapamtite ovu listu pre nego što sledeći put posetite drogeriju ili parfimeriju, a vaš novčanik će vam biti zahvalan.

Gde uštedeti, a gde uložiti u kupovini šminke?

Gde vredi uložiti:

Tečni puder

Tečni puder je osnova vaše šminke i na njega svakako treba da potrošite dodatni dinar. Ono što će vam pružiti profesionani ili luksuzni brendovi su veliki izbor nijansi, konsultacije sa stručnjakom i neverovatan finiš pudera na koži. Stručnjak će vam tačno odrediti savršenu boju i podton pudera.

Naćićete tačno što tražite od pokrivne moći, finiša i nijanse u samo jednom odlasku u parfimeriju. Pigmenti u skupljim puderima su mnogo prirodniji u odnosu na drogerijske. Kako jedan tečni puder traje mesecima, a nosite ga svaki dan na licu, zaista je investicija u koju vredi uložiti.

Paleta senki za oči

Dobra paleta senki je osnova svakog nesesera sa šminkom. Ako uložite u kvalitetnu neutralnu paletu, možete je nositi svaki dan i kreirati različite look-ove, a njena cena znači da ćete ono što vidite u paleti dobiti i na očima u istom intezitetu.

Senke profesionanih i skupljih brendova imaju veći procenat kvalitetnijeg pigmenta, koji traje duže i bolje se blenda na očima. Drogerijske senke su često slabije pigmentovane, tvrđe, osipaju se i brzo izblede tokom dana na kapcima.

Paleta senki

Bronzer

Ulaganje u kvalitetniji bronzer znači bolje blendanje i prirodnije nijanse od kojih možete da birate. Pigmenti u profesionalnim ili luksuznim  bronzerima su finije mleveni, što znači glatkije nanošenje. Ovi brendovi imaju širi izbor prirodnijih nijansi za svaki ton i podton kože, čak i veliki izbor finiša bronzera (mat, satenski, šimerasti ili šljokičasti).

Četke za šminkanje

Ako potrošite dodatni dinar na kvalitetne full-size četke za lice i oči, smatrajte to dugoročnom investicijom koja će se isplatiti, jer će vam trajati godinama uz pravilno održavanje. Kvalitetne četkice će izvući maksimum od svakog pudera, bronzera, rumenila, senki – šminka će vam izgledati mnogo bolje i ublendanije na licu, a proizvode ćete nanositi sa lakoćom. To je jedna od tajni profesionalnih šminkera – dobar alat znači pola posla.

Povezano: Četke za šminkanje lica – Kako odabrati?

Četkice za šminkanje očiju i usana – Kako odabrati?

Četkice za šminkanje

Uložite takođe u dobar prajmer i fiksator za šminku, koji će omogućiti dužu trajnost vaše šminke.

Naše preporuke su profesionalni City Color mat prajmer i mat fiksator u spreju.

Gde slobodno možete uštedeti:

Puder u kamenu/prahu

Za setovanje šminke i sprečavanje neželjenog sjaja, poslužiće vam i običan drogerijski puder u prahu ili kamenu. Nema potrebe da trošite dodatni novac na proizvod koji se čak ni ne vidi na vašem licu. Njegova jedina uloga je da matira šminku, zato odaberite bilo koji drogerijski puder u prahu/kamenu.

Maskara

Maskara je make-up proizvod na kome apsolutno treba uštedeti i uzeti drogerijsku. Zašto? Maskara se menja na svaka 3-4 meseca kako biste izbegli bakterije i grudvanje njene teksture. Prosto, ova investicija se ne isplati. Poetna dobre maskare je u četkici, a sastojci svake maskare su gotovo isti, zato odaberite onu drogerijsku, sa četkicom i formulacijom koja vama odgovara.

Maskara

Olovke za usne i oči i ajlajner

Nema potrebe da trošite dodati na novac na nešto što se zarezuje svaki dan i što se brzo troši – a to su olovke za usne i oči (ovde možeo ubrojati i tečni ajlajner). Takođe, kupovina skupih olovaka za usne i oči je bemislena, jer vam treba veći broj nijansi pogotovo kada je reč o olovkama za usne, tako da je bolje da imate različite nijanse za svaki karmin. Tečni ajlajner je tek stvar koju zaista možete naći jeftinije – brzo se potroši, a i treba ga redovno menjati kao i maskaru.

Rumenilo

Rumenilo je zapravo jedan od retkih make-up proizvoda za koje ne tražimo visoku pigmentaciju, jer bismo u jednom potezu četke mogli završiti kao klovn. Na vašim obrazima niko neće videti razliku između drogerijskog rumenila od 500 RSD ili onog luksuznog od 4000 RSD.

Rumenilo je tu da da malo boje i sjaja vašim jagodicama. Ponuda rumenila u drogerijama je velika i šarena, tako da možete naći vaše idealno rumenilo za manje novca, a dobiti odličan efekat.

Rumenilo

Pored ovih make-up komada, slobodno uštedite na kupovini karmina i sjajeva za usne, (jer ćete ih pojesti sa usana na kraju dana), hajlajtera (drogerijski su odlični, jer lepo sijaju) i proizvoda za obrve (jer se brzo troše).

Pročitajte još: Kako UŠTEDETI na kupovini kozmetike u doba krize?

 

error: Content is protected !!