Kako UŠTEDETI na kupovini kozmetike u doba krize?

Znamo da svaka od nas voli da počasti sebe kozmetikom ili šminkom. Ipak, moramo priznati da je u današnje vreme, kada se sve prodaje kao neophodno, prilično teško odoleti kupovini četrvtog mleka za telo ili petog šampona koji obećava fenomenalne rezultate. Zato je često kupovina kozmetike i šminke priličan udar na kućni budžet, imajući u vidu ekonomsku situaciju. Stoga vam donosimo nekoliko smernica i saveta kako da uštedite prilikom kupovine najvažnije sporedne stvari na svetu za žene – kozmetike.

Ponuda beauty proizvoda nikada nije bila veća – sa svih strana smo izbombardovane šarenim i primamljivim reklamama o novoj kremi koja briše bore, mleku za telo koje čini kožu svilenom i maskari koja pravi volumen do neba. Ako već kupujete racionalno, i planirate svaki odlazak u drogeriju, donosimo vam nekoliko saveta kako da ne rasplačete novčanik posle beauty pohoda.

Saveti za uštedu na kupovini kozmetike

Pratite akcije

Osnovno pravilo uštede za bilo koji tip kupovine je da pratite akcije. Većina drogerija i parfimerija organizuje česte akcije i nekoliko puta mesečno na određeni brend ili tip proizvoda. Ove akcije se često oglašavaju na društvenim mrežama ovih prodavnica i online katalozima, u kojima možete videti da li je baš ta skupa krema koju želite ovaj mesec na 25% popusta.

woman with shopping bag

Kozmetiku kupujte u marketima

Verovale ili ne, kozmetika poput šampona, balzama, maski, kupki, krema za lice, dezodoransa je često značajno jeftinija u velikim prehrambenim lancima, nego u drogerijama. Zato, ako idete dva puta mesečno u velike nabavke hrane u neki od mega-marketa, obiđite i rafove sa kozmetikom, jer možete naći kozmetiku čija je cena niža nego snižena cena istog proizvoda u drogeriji. Pritom je i izbor kozmetičkih brendova u velikim lancima prilično velik, tako da sigurno možete naći omiljeno mleko za telo ili kupku po dosta nižoj ceni.

Kupujte velika pakovanja

Sigurni znate činjenicu da su veća pakovanja kozmetike daleko ekonomičnija nego mala. Tako da sledeći put kada vam zatreba gel za tuširanje, umesto onog od 250 ml koji vam traje 20-ak dana, uzmite onaj od 750 ml ili 1000 ml, jer je njegova cena dosta povoljnija – verovatno je samo duplo skuplji, a dobićete 3 ili 4 puta veću količinu, koja će vam trajati mesecima.

pretty-woman-shopping-for-cosmetics.jpg

Kupujte multifinkcionalne proizvode

Kada je reč o šminki, kupujte one proizvode koji vam mogu poslužiti u više namena: sa šminkom je bar to moguće. Tako vam šampanj svetlucava senka koja košta oko 300 RSD može savršeno poslužiti kao hajlajter, za koji biste morale da izdvojite najmanje 700-800 RSD u drogeriji. Isto tako vam svetliji tečni puder lagane pokrivne moći može poslužiti kao korektor ispod očiju.

Bronzer možete koristiti kao prelaznu nijansu senke prilikom šminkanja očiju, kako ne biste morali da kupujete senku u toploj karamel boji. S druge strane, puder u kamenu vam može poslužiti da matirate omiljeni karmin sjajne završnice, tako da ne morate kupovati poseban mat karmin.

Pročitaj još i: Kako da koristite jedan make-up proizvod na više načina.

Make-up. Makeup accessories background

Velika pakovanja podelite sa drugaricom

Ukoliko volite da kupujete profesionalne proizvode, na primer za negu kose, znate da se ona prave za salonsku upotrebu. Dakle – u velikom pakovanju. Tako na primer, možete kupiti litar šampona ili kilogam maske za kosu i podeliti sa drugaricom, mamom ili sestrom. Samo odvojite polovinu proizvoda u čistu, dezinfikovanu kutiju od stare maske za kosu i podelite cenu, i eto vam uštede!

Kupujte kozmetiku online

Kozmetika je često povoljnija ako se naručuje sa različitih online-shopova nego ako se kupuje u maloprodaji. Tako i neke drogerije daju poseban popust za poručivanje online. Pitate se zašto je to tako? Zato što su troškovi maloprodaje mnogo veći nego što je to u online prodaji, zato su i cene proizvoda u radnjama veće nego online.

Online shopping

Pratite popularne web-shopove koji prodaju drogerijsku ili profesionalnu kozmetiku i šminku, i sigurni smo da možete naći nešto za vas, po nižoj ceni nego u prodavnici. Isto tako, dogovorite se da poručite nešto zajedno za drugaricom/koleginicom/sestrom i podelite poštarinu. Što vas je više, poštarina će biti niža za svaku od vas. Ovo posebno važi za poručivanje kozmetike sa inostranih web-shopova.

Na Lepotica-web shopu možete naći veliki izbor profesionalne kozmetike za negu lice, tela i kose kao i profesionalne šminke i pribora za šminkanje, po veoma povoljnim cenama.

Tražite testere

Ako planirate da uložite u high-end puder koji košta 50 eura, ili u kvalitetnu kremu za lice koja košta 40 eura, ne kupujte ih nikada bez testera! Ovo je zlatno pravilo – kako biste mogle da isprobate da li vam taj proizvod u potpunosti odgovara, jer njegova cena nije mala. Zato zamolite u apoteci testere u kesicama za tu kremu, jer su one obično dobro snabdevene njima.

Testere razvucite na nekoliko dana kako biste videle da li vam ta skupa krema zaista odgovara. Isto tako, za isprobavanje tečnog pudera, kupite male posudice koje ćete očistiti alkoholom i zamolite radnicu u parfimeriji da prespete malo pudera iz tester pakovanja kako biste ga istestirale kući. Sigurni smo da će vam izaći u susret.

Pročitajte još i: Zašto kvalitetna kozmetika ne može da bude JEFTINA?

 

error: Content is protected !!