Kako da koristite 1 makeup proizvod na više načina

makeup

Osim svoje prvobitne namene neke makeup proizvode možete koristiti na najmanje 2 načina. Svestranost pojedinih makeup proizvoda je zaista ekonomična i definitivno spas kad god ste u beauty nevolji!

Višestruka upotreba šminke

Maskara kao ajlajner

Ukoliko nemate ajlajner pri ruci, maskara je vaše tajno oružje za isticanje očiju. Pre nego što uvijete i učinite trepavice gušćim pomoću dva sloja maskare, upotrebite maskaru za izvlačenje željene linije. Četkicu za ajlajner sa fino oblikovanim kosim vrhom umočite u tečnost maskare pa našminkajte oči.

Ajlajner kao senka za oči

Ako vam se desi da u neseseru imate samo ajlajner u olovci, a želite da stvorite glamurozni smokey eye efekat (a ne možete kući jer ste se dogovorili da posle posla idete direktno u grad na kafu sa drugaricama) i neophodna vam je tamna senka za oči – i za to postoji trik. Prvo ajlajnerom naglasite ivicu kapka – izvucite deblju liniju na koren gornjih trepavica, a tanju na donje trepavice samo od sredine ka spolja. Nanesite potom ajlajner na spoljašnji ugao gornjeg kapka – u prostor između oka i obrve, pa razmrljajte prstom ili štapićem za uši kako biste postigli zadimljen izgled.

Rumenilo kao senka za oči

A da li ste znali da rumenilo može biti odlična zamena za senku za oči, posebno kada je dnevni izgled u pitanju? Utapkajte malu količinu krem, tečnog ili rumenila u prahu na ceo kapak ili samo na prevoj iznad kapka i bićete iznenađeni postojanošću i pigmentacijom, a vaše oči će izgledati sveže i savršeno.

alternative za prajmer
Pogledajte i: Šta (ne)može biti dobra zamena za prajmer!

Senka za oči kao olovka za obrve

Kada popravljate šminku i želite istaći vaše retke i tanke obrve, a imate samo paletu senki za oči, iskoristite braon nijansu da oblikujete i ispunite obrve na što prirodniji način. Pomoću kose četkice sa dužom i gušćom dlakom nanesite senku uz unutrašnju liniju obrva pa lagano utapkajte.

Balzam za usne kao gel za obrve

Za definisanje i uredan izgled vaših obrva možete koristiti balzam za usne, posebno nakon što obrve iscrtate i ispunite olovkom, pardon senkom za oči. Pomoću četkice, a u smeru rasta dlačica, ravnomerno rasporedite balzam za usne kroz obrve. Zahvaljujući masnijoj strukturi balzama za usne, obrve će vam izgledati ujednačeno, prefinjenije i pod kontrolom.

Karmin kao rumenilo

Antirid krema
Pogledajte i: Da li možete koristiti antirid kremu kao balzam za usne!

Omiljenu nijansu karmina možete iskoristi kao rumenilo kako biste vašem umornom licu u sekundi vratili živost. Takođe, kad god nemate rumenilo uz sebe, možete iskoristiti i olovku za usne ili labelo u boji pa primeniti direktno na jagodice obraza te sve dobro – malim kružnim pokretima gore i dole – vrhovima prstiju ublendati da se ne vide grubi prelazi. Pored toga, zahvaljujući ovom triku boja rumenila i karmina će vam se slagati.

error: Content is protected !!