Roze puder za setovanje: Ovaj trik Kajli Džener promeniće vaš način šminkanja

pink puder u prahu
Instagram/Prinscreen

Da li ste znale da možete pronaći i pudere u prahu u roze boji? Upravo ovaj make-up proizvod vam je potreban kako biste isprobale make-up trik koji obožava Kajli Džener, ali mnoge druge poznate ličnosti i make-up gurui. Ovaj make-up proizvod se tek odnedavno pojavio, i to kako odgovor brendova na skorašnji trend nanošenja rumenila preko korektora, ispod očiju. Ružičasta boja je idealna za neutralisanje podočnjaka, a više o ovom trendu saznajte u nastavku.

Zašto je ovaj make-up trik postao popularan?

Upotreba roze praha ispod očiju se zasniva na teoriji boja. Pink je boja koja stoji na suprotnoj strani točka boja, što znači da može da neutrališe zelene tonove na koži. Ovo je korisno za sve vas koji se borite sa crvenilom i aknama, jer se ova stanja mogu prekriti zelenim tonovima. Ružičasti prah će ne samo setovati šminku i smanjiti sjaj, već će neutralisati zelene tonove vašeg tena. Ovo će dovesti do ujednačene, blistave kože koja izgleda kao da sija iznutra. Do sada su korišćeni prozirni ili žućkasti prahovi u ove svrhe, ali ružičasti zaista može osvetliti regiju ispod oka i dati joj mladalački sjaj, dok ujedno neutrališe tamne senke.

Ipak, važno je da zapamtite da nisu svi ružučasti prahovi kreirani kao isti. Potražite puder u prahu sa suptilnim roze tonom, pre nego onaj koji nosi intenzivne rroze tonove. Možete se odlučiti i za transpanrenti roze prah, koji će dati suptilniji efekat na koži.

Povezano – 7 drugačijih upotreba pudera u prahu koje će vam biti korisne

@samanthataormina Did we just find a Huda Cherry Blossom Doop !?!? #hudacherryblossom #pinkpowder #makeupdupe #hudadupe #viralmakeup #brightundereye #2016makeup #jordanaticiacosmetics #ukmakeup ♬ original sound – Samantha Taormina ✨

Kako da koristite roze puder za setovanje?

Kako biste isprobali ovaj trik, jednostavno nanesite tečni puder i korektor, kao i obično, i lagano poprašite pink puder za setovanje preko delova lica koje želite da fiksirate. Fokusirajte se na delove sa crvenilom i aknama, i izblendajte sve da izbegnete oštre linije.

Da li roze puder u prahu prekriva tamne kolutove?

Iako teorija boja implicira da roze puder u prahu može neutralisati zelene tonove, ovo najverovatnije neće biti dovoljno da ih zamaskira. Umesto toga, koristite ovaj prah u kombinaciji sa drugim make-up tehnikama, poput kolor-korekcije i konturisanja. Uparite ga sa korektorom, da prekrijete diskoloracije, i osvetlite područje ispod oka, jer pink tonove neutrališu zelene.

Kolor-korekcija uz narandžasti ili bresvkasti korektor može neutralisati tamne krugove i diskoloracije ispod očiju, dok konturisanje tamnijim nijansama može dodati dimenziju i definiciju oku.

Pročitajte još i – Vodič: kolor-korekcija tena za početnike

error: Content is protected !!