7 drugačijih upotreba PUDERA u PRAHU koje će vam biti korisne!

puder u prahu

Puder u prahu za setovanje šminke je omiljeni proizvod većine dama – svaka od nas ga ima u neseseru. To je jedan od kultnih proizvoda, kojima fiksiramo šminku i matiramo ten. Ovi puderi obično dolaze u velikom pakovanju od 20-30 grama, stoga deluju nepotrošivo. Da li ste znale da vaš omiljeni praškasti ili kameni puder možete koristiti na mnogo više načina od običnog setovanja šminke? Tu smo da vam ih otkrijemo u nastavku teksta!

Kako sve možete koristiti puder u prahu?

#1: Matirajte karmin na usnama

Želite da promenite vaš omiljeni kremasti karmin u onaj mat finiša? Ne morate kupovati nov ruž, već samo uzmite vaš puder u prahu ili kamenu (najbolje transparentni, tj. beli), papirnu maramicu i četkicu za puder. Nanesite karmin na usne, i pritisnite jedan sloj maramice na usne. Sada uzmite puder u prahu i nanesite ga četkom na usne. Uklonite maramicu, i voila – vaše usne su matirane!

#2: Povećajte volumen trepavica

Za voluminozne trepavice, iskoristite vaš puder u prahu: nanesite jedan sloj maskare, a potom četkicom za senku nanesite puder. Potom nanesite drugi sloj maskare. Ponovite ovaj postupak dok ne dobijete dugačke, “fluffy” trepavice koje želite.

puder u prahu

#3: Sprečite uvlačenje senke u pregib kapka

Nakon prajmera za senku, nanesite malo pudera u prahu kao bazu za šminkanje očiju. Tako se senke neće uvlačiti u pregibe kapka, niti preslikavati. Takođe, nanesite malo pudera u prahu ispod oka, kako vam popadale čestice senke ne bi uništile našminkano lice.

Povezano: Najveće greške sa puderom u prahu, zbog kojih vam ten izgleda “brašnjavo”

#4: Umesto suvog šampona

Transparentni puder u prahu je odličan ne samo za masnu kožu, već i za masnu kosu. Kada imate one busy dane, tokom kojih ne stižete da operete kosu, samo nanesite malo pudera u prahu, uz pomoć četke na teme. Dobro utapkajte prstima, i fenom izduvajte višak. Tako ćete odložiti pranje kose za jedan dan!

#5: Skinite višak rumenila

Puder u prahu vam može pomoći da “umirite” i skinete višak prejako nanete šminke, bilo da se radi o bronzeru, rumenilu i hajlajteru. Ako ste nanele previše šminke na obraze, umesto da je skidate maramicama, jednostavno utapkajte malo pudera u prahu. On će izbledeti višak boje i spasiti situaciju!

puder u prahu

#6: Fiksirajte tečni ajlajner

Kada nanosite ajlajner na gornji kapak, pređite preko njega uz pomoć tanke četkice, koju ste umočili u transparentni puder u prahu. Ovim ćete fiksirati ajlajner, tako da ne klizi i ne pomera se tokom čitavog dana.

#7: Sprečite znojenje dlanova i stopala

U stresnim situacijama, koje su okidač za znojenje, savetujemo vam da posegnete za transparentnim puderom u prahu! Nanesite malo pudera na dlanove i stopala, kada znate da ćete se sigurno znojiti. Puder će upiti višak vode i masnoće, tako da ćete ostati suvi.

Pročitajte još i: Krem ili puder u prahu – koji će biti idealan za vaš tip kože?

error: Content is protected !!