Skincare greh no.1: Šta se dešava kada NE očistite lice na kraju dana?

By  |  0 Comments

Što se tiče osnovnih “zapovesti” za negu lica, čišćenje je na vrhu liste prioreteta. Sigurno znate da je redovno čišćenje lica (ujutru posle spavanja, i uveče posle šminkanja i izlaganja poluciji) od izuzetnog značaja za zdravlje i izgled lica. Čišćenjem lica uklanjamo šminku, nečistoću, sebum, znoj, mikro-čestice gradskog zagađenja, bakterije itd. Ako ne uklanjate nečistoće sa kože lica redovno, mogu vam se desiti sledeće stvari: proširene pore, bubuljice, siv i umoran izgled itd. Ako vas zanima ova tema – nastavite da čitate!

Niste očistili kožu ujutru i uveče – šta vas čeka?

#1: Mogu vam iskočiti bubuljice i upale

Kada ne uklonite nečistoće, šminku, sebuma, i prljavštinu sa kože, one se nakupljaju u porama i zapušavaju ih. Rezultat ovoga je dobro poznat – akne, bubuljice, mitiseri! Zato neka vam ovo bude jdan od glavnih razloga da svom licu priuštite temeljno čišćenje gelom, penom ili uljem ujutru i uveče!

#2: Znaci starenja postaju vidljiviji

Dok spavamo, naša koža obavlja proces samoobnavljanja. Ali, ukoliko je niste očistili pre leganja u krevet, sve nečistoće bivaju akumulirane u porama i sprečavaju kožu da se obnavlja. Zbog ovoga, spoljni znakovi starenja, poput bora i finih linija postaju sve očitiji i vidljiviji.

Povezano: Vodič – Kako da odaberete proizvod za čišćenje kože?

#3: Pore deluju prošireno

Kada su pore zapušene viškom sebuma, mrtvim ćelijama kože i drugim nečistoćama, one mogu izgledati prošrieno. Zato se držite redovne rutine dnevnog i večernjeg čišćanja lica, kako bi vam pore bile čiste i minimizovane.

#4: Koža može izgledati dehidrirano

Ako se na površini kože nalaze odumrle ćelije i nečistoće, vaša krema neće moći da se u potpunosti upije niti da prodre duboko. Zato bi uvek trebalo da rutinu nege započnete dobrim proizvodom za umivanje, i da je završite hidratantnom kremom.

#5: Koža može delovati sivo i beživotno

Koji su drugi znaci da vaša koža ima naslage nečistoće na sebi? Siva, beživotna koža, ogrubele teksture. Redovno čistite i pilingujte kožu, kako biste joj povratili gladak, ujednačen ten.

Za čišćenje masne kože, predlažemo vam Skinology OIL CONTROL mleko i tonik za čišćenje!

Pročitajte još i: Hladna vs. topla voda – Koja je bolja za umivanje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!