Skincare greh no.1: Šta se dešava kada NE očistite lice na kraju dana?

čišćenje kože

Što se tiče osnovnih “zapovesti” za negu lica, čišćenje je na vrhu liste prioreteta. Sigurno znate da je redovno čišćenje lica (ujutru posle spavanja, i uveče posle šminkanja i izlaganja poluciji) od izuzetnog značaja za zdravlje i izgled lica. Čišćenjem lica uklanjamo šminku, nečistoću, sebum, znoj, mikro-čestice gradskog zagađenja, bakterije itd. Ako ne uklanjate nečistoće sa kože lica redovno, mogu vam se desiti sledeće stvari: proširene pore, bubuljice, siv i umoran izgled itd. Ako vas zanima ova tema – nastavite da čitate!

Niste očistili kožu ujutru i uveče – šta vas čeka?

#1: Mogu vam iskočiti bubuljice i upale

Kada ne uklonite nečistoće, šminku, sebuma, i prljavštinu sa kože, one se nakupljaju u porama i zapušavaju ih. Rezultat ovoga je dobro poznat – akne, bubuljice, mitiseri! Zato neka vam ovo bude jdan od glavnih razloga da svom licu priuštite temeljno čišćenje gelom, penom ili uljem ujutru i uveče!

#2: Znaci starenja postaju vidljiviji

Dok spavamo, naša koža obavlja proces samoobnavljanja. Ali, ukoliko je niste očistili pre leganja u krevet, sve nečistoće bivaju akumulirane u porama i sprečavaju kožu da se obnavlja. Zbog ovoga, spoljni znakovi starenja, poput bora i finih linija postaju sve očitiji i vidljiviji.

Povezano: Vodič – Kako da odaberete proizvod za čišćenje kože?

#3: Pore deluju prošireno

Kada su pore zapušene viškom sebuma, mrtvim ćelijama kože i drugim nečistoćama, one mogu izgledati prošrieno. Zato se držite redovne rutine dnevnog i večernjeg čišćanja lica, kako bi vam pore bile čiste i minimizovane.

#4: Koža može izgledati dehidrirano

Ako se na površini kože nalaze odumrle ćelije i nečistoće, vaša krema neće moći da se u potpunosti upije niti da prodre duboko. Zato bi uvek trebalo da rutinu nege započnete dobrim proizvodom za umivanje, i da je završite hidratantnom kremom.

#5: Koža može delovati sivo i beživotno

Koji su drugi znaci da vaša koža ima naslage nečistoće na sebi? Siva, beživotna koža, ogrubele teksture. Redovno čistite i pilingujte kožu, kako biste joj povratili gladak, ujednačen ten.

Za čišćenje masne kože, predlažemo vam Skinology OIL CONTROL mleko i tonik za čišćenje!

Pročitajte još i: Hladna vs. topla voda – Koja je bolja za umivanje?

error: Content is protected !!