Ulje konoplje kao dragoceni sastojak za negu kože i kose

ulje konoplje

Konoplja (engleski: hemp) je vrsta biljke roda Cannabis Sativa. Možda ste odmah pomislili na marihuanu, ali ova vrsta konoplje je različita vrsta, iako su iz iste porodice. Njeno dragoceno ulje je dobija hladnim ceđenjem, a pruža mnogo benefita za zdravlje kose i kože. Konopljino ulje je pravi mali dragulj o kome više možete pročitati u nastavku teksta.

Konopljino ulje je bistro ulje zelene boje, koje se dobija hladnim ceđenjem semenki iste biljke. Ovo ulje tipično ne sadrži hemijski tetrahidrokanabiol (THC), koji se povezuje sa upotrebom marihuane. Zahvaljujućim visokom procentu masnih masnih kiselina, i hranljivih vitamina, ovo ulje je dragoceno u nezi kože i kose.

Karakteristike ulja konoplje

Ulje konoplje sadrži savršen razmer 3:1 omega-6 i omega-3 esencijalnih masnih kiselina, a osim njih sadrži i oleičnu i gama-linoleičnu kselinu. To ga čini idealnim hidratorom za površinske ali i dubinske slojeve kose i kože. Ulje konoplje sadrži još antioksidante, karoten, fitosterole, fosfolipide i hlorofil. Sadrži mnogo minerala poput gvožđa, cinka, kalcijuma, fosfora…

ulje konoplje

Šta čini za kožu?

Umanjuje proizvodnju sebuma

Čisto ulje konoplje je savršeno za većinu tipova kože jer hidrira bez zapušenja pora. Takodje balansira masnu kožu, hidrira je i reguliše lučenje sebuma. Suvoća može da uzrokuje kožu da proizvodi više sebuma – a ulje konoplje deluje prevntivno na njeno isušivanje.

Povezano: Odaberite pravo ulje za lice za vaš tip kože

Hidrira i umanjuje upale

Gama-linoleična kiselina iz konopljinog ulja deluje kao protivupalni agens koji sitmuliše obnocu kože i stvaranje novih ćelija. Ovo umanjuje iritacije i upale kože, uključujući akne i psorijazu, dok istovremeno dubinski hidrira kožu.

Naša preporuka je Marrakesh Hemp Seed gel za tuširanje sa uljima kokosa i konoplje.

Tretira atopijski dermatitis

Izobilje omega-6 i omega-3 masnih kiselina čini ulje konolje idealnim za tretiranje atopijskog dermatitisa – ali oralnim unošenjem! Jedna studija je otvrdila da je unošenje konopljinog ulja kroz ishranu umanjilo simptome i vidljivost atopijskog dermatitisa kroz 20 nedelja.

ulje konoplje

Poseduje anti-age svojstva

Uz hidriranje i umirivanje kože, ulje konolje deluje i protiv ranih znakova starenja. Umanjuje vidljivost finih linija i bora i deluje preventivno na dalje razvijanje znakova starenja.

Šta čini za kosu?

Stimuliše rast kose

Pošto je prepuno lipida, ulje konoplje dodaje sjaj i vlagu kosi. Ojačava krke vlasi i čini kosu gušćom. Promoviše rast nove kose. Ako se koristi na skalpu, umanjuje probleme poput suvoće, svraba i peruti. Pojačava cirkulaciju na temenu, što znači da deluje i kaotretman psorijaze skalpa.

Smanjuje lomljenje

Ulje konoplje ojačava kosu i aktivira njenu prirodnu barijeru odbrane. Masne kiseline, proteini i gama-linoleična kiselina ojačavaju blas, a dubinska hidratacija se bori protiv lomljenja vlasi.

Predlažemo vam Marrakesh Hemp Seed eliksir za kosu sa uljem konoplje i kokosa.

ulje konoplje

Hidrira dlaku i skalp

Našo kosi je potrebna hidratacija kako bi održala svoje zdravlje. Ako ste tip koji kosu pere svakog dana, potrebno vam je ulje konoplje. Ono apsorbuje hidrataciju, koju posle “zalepi” na vaš sklap i folikule. Hidratacija se drži za vašu dlaku, tako da imamo dugoročnu hidrataciju dlake. Ulje konoplje ne otežava kosu i ne ostavlja masan trag.

Daje kosi sjaj

Ništa manje važan estetski momenat: ulje konoplje pruža prirodan zdrav sjaj vlasi. To čini tako što lipidi iz ulja hrane vlas i spuštaju ljuspice kutikule, tako da dlaka postaje zagladjena. Na taj način se bolje reflektuje svetlost, a beživotna kosa je prošlost!

Ako ne možete pronaći čisto ulje konoplje, odlična alternativa su proizvodi za negu kose i kože koji sadrže čisto konopljino ulje, poput Marrakesh Hemp Seed šampona i balzama na bazi ulja konoplje i kokosa.

Pročitajte još i: Kako da odaberete ulje za kosu prema tipu dlake?

error: Content is protected !!