Vodič za “kovrdžice”: Tipovi proizvoda za prelepe kovrdže

kovrdžava kosa

Nega kosa može biti prava nauka, ako ste prirodno kovrdžava devojka. Sigurno razumete problematiku nege i stilizovanja lokni – potpuno je drugačija od ravne kose. Posle decenija testiranja različitih preparata iz drogerija i parfrimerija, u nastavku vam donosimo naše predloge proizvoda koji su vam potrebni za vaš “curl” režim nege kose. Obećavamo prelepe, definisane, nahranjene i hidrirane kovrdže koje će privući pažnju!

Ovih 5 curl preparata su idealni za kovrdžavu kosu:

#1: “Pre-poo” tretman

“Pre-poo” (odnosno, “pre-shampoo”) tretman je proizvod koji se nanosi na suvu kosu pre šamponiranja, a u cilju hidratacije i dubinske nege. Ovaj postupak je vrlo efikasan kod suve kose, kakva je obično kovrdžava. U ove svrhe obično se preporučuje kokosovo ulje, koje se nanosi na kovrdže, izbegavajući teme. Kada je vreme za pranje kose, ona se samo nakvasi, da se ispere ulje, a dlaka biva zaštićena od gubitka vlage. Ovaj tretman možete uraditi 15 minuta pre šamponiranja kose, ili čak noć ranije. U ove svrhe možete koristiti i nego drugo ulje, poput arganovog, konopljinog, jojobinog

Povezano: Ispravljanje prirodno kovrdžave kose – šta sve morate znati?

kovrdžava kosa

#2: Šampon za kovrdžavu kosu / balzam za čišćenje kovrdža

Dame sa ravnom kosom ne mogu da razumeju da je šampon jedan od najvećih problema kovrdžave kose. Skoro svaki će isušiti dlaku, izvući njena prirodna i ulja i kovrdže ostaviti – spljoštene. Zato je mnogo bolja opcija da nabavite poseban šampon za kovrdžavu kosu, koji je obično bogat uljima, maslacima i drugim hranljivim sastojcima. Šampon bi trebalo da koristite ređe, a ono čime bi trebalo da redovnije perete kosu jeste balzam i co-wash metoda!

Co-wash podrazumeva da kosu operete balzamom – svaki regenerator u sebi sadrži i blage sastojke za čišćenje. Samo odaberite onaj koji nema previše silikona, ili onaj baš namenjen čišćenju kovrdža (cleansing conditioner). Nanesite ga kao redovan šampon i isperite!

Naša preporuka je MoroccanOil Curl Cleansing Conditioner, balzam za pranje kovrdžava kose.

kovrdžava kosa

#3: Dubinska maska za hidrataciju

Ako želite federaste i elastične kovrdže, moraćete provesti malo više vremena pod tušem. Jednom nedeljno, natopite celu kosu maskom za intenzivnu hidrataciju, kako biste kovrdžama dodali vlage, koja im hronično fali. Držite masku barem sat do dva vremena, ispod najlonske kese, i peškira, kako biste iskoristili maksimum od sastojaka. Kada isperete masku, videćete da će vam lokne biti savreno meke i svilenkaste.

kovrdžava kosa

#4: Krema za kovrdže

Curl kreme su obavezan proizvod u kupatilu svake kovrdžave devojke, jer smanjuju frizz efekat i čine da lokne budu elastične i definisane. Nanose se na vlažnu kosu, posle pranja, uz pomoć češlja sa širokim zupcima. Birajte uvek one kreme koje su bogate prirodnim uljima, glicerinom, silikonima. Kada je reč o dobroj kremi za kovrdže – nemojte štedeti!

Naš predlog je Moroccanoil CURL Intensive Cream.

kovrdžava kosa

#5: Sprej za osvežavanje kovrdža

Prošlo je 2-3 dana nakon pranja kose i kompletnog curl režima, a vaše lokne su splasnule i deluju beživotno? Povratite im život uz pomoć leave-in spreja za osvežavanje kovrdža! Ovaj tip proizvod aktivira lokne, napajujući ih vlagom. Uz kombinaciju odličnih sastojaka, formula vraća kovrdžama svežinu i vitalnost, od korena do krajeva. Sprej za osvežavanje kovrdža je savršen za kosu koje nisu sveža, firzuru koja je od juče ili kojoj je potrebno osvežavanje. Sprej ne otežava lokne, već im vraća oblik uz dodatnu glatkoću, sjaj i definiciju.

Preporučujemo vam MoroccanOil CURL Re-Energising sprej za osvežavanje lokni.

#6: Uljani eliksir

Ovde ne moramo ništa posebno reći – kovrdžava kosa obožava ulja, i to u velikim količinima. Kada birate uljani eliksir, odaberite onaj sa kombinovanom silikonsko-uljanom formulom, jer će nahraniti, ali i zaštiti lokne. Uljani eliksir možete nanositi svakog dana po malo, za osveženje krajeve i prelepi sjaj kovrdža!

kovrdžava kosa

Pročitajte još i: “Curly Girl metod” – ovo sve kovrdžave devojke moraju znati!

error: Content is protected !!