Penušave “bombe” za kadu: Da li ipak štete koži tela?

penušave bombe

Penušave “bombe” za kupanje mirišu prelepo i ostavljaju vrtlog predivnih boja u vašoj kadi. Osim što izgledaju čarobno i pružaju SPA iskustvo, bili smo radoznali da otkrijemo da li su zapravo dobre za vašu kožu. U nastavku delimo mišljenje poznatog američkog dermatologa, dr William-a Kwan-a. Mišljenje će vas možda zamisliti, kada sledeći put budete želele da isprobate roze penušavu “bombu”.

Kako “rade” penušave bombe?

Kada se ubace u vodu, penušave bombe počinju da pene, prave mehuriće i raspadaju se, otpuštajući spektar boja koje stvaraju koloritni vrtlog u kadi. Po tome se razlikuju od ulja i soli za tuširanje. Penušanje “bombi” se događa zbog visoke koncentracije sode bikardobe i ugljen-dioksida. Kada su suve, ove hemikalije su neaktivne, ali kada dodirnu vodu, ova dva sastojka reaguju međusobno, kako bi kreirali mehuriće. Kao rezultat, boje, mirisi i šljokice unutar bombe počinju da se otpuštaju u vodu, sve dok ne ispeni cela “bomba”.

Povezano: Lepa koža počinje pod tušom – 10 saveta za pravilno tuširanje

penušave bombe

Da li su dobre za vašu kožu?

Dok mnoge od nas ne mogu odoleti uzbudljivim bojama i mirisima, “bombe” za kadu nisu omiljen proizvod dermatologa. Iako su pune hranljivih ulja koje mogu hidrirati kožu, ipak sadrže agresivne hemikalije koje čine da “bomba” peni, a one čine više štete nego koristi. Penušave bombice mogu biti isušujuće za kožu, a veštački mirisi i boje mogu biti jaki iritansi. Mnoge penušave “bombe” sadrže i šljokice i komadiće cveća, koji dodatno smetaju koži teško se uklanjaju.

Pouka priče je da su penušave “bombe” više estetski efekat za boju i miris vaše kupke, nego za ishranu kože. Iako možda vaša koža neće negativno reagovati na ovaj tip proizvoda, suva i osetljiva koža bi trebalo da izbegava “bombe”, zbog rizika od potencijalnih iritacija i suvoće.

penušave bombe

Šta koristiti umesto “bombe”?

Ako želite da vašoj kupki dodate luksuzni osećaj, bez korišćenja penušave “bombice”, odaberite hranljiva ulja za kupanje, luksuzni sapun ili mirišljavu so. Ako želite svilenu kožu, ubacite miks kozmetičkih ulja u kadu, i opustite se, dok uživate u tretmanu poput Kleopatre.

Mi vam predlažemo Marrakesh Hemp Seed gel za tuširanje sa uljem kokosa i konoplje, i orijentalnim mirisom.

Pročitajte još i: “Uradi sama” penušava bomba za kadu sa lavandom

error: Content is protected !!