Lepa koža počinje pod tušem: 10 saveta za pravilno tuširanje

tuširanje

Ako nas redovno pratite, do sada ste sigurno sigurno ovladali make-up i skincare veštinama, kao i hair styling-om. Ali da li ste sigurno da se pravilno tuširate? Sigurno mislite da je to obična rutina – udjete pod tuš, nasapunjate telo i isperete ga. Ali – ukoliko želite da vam tuširanje postane pravi beauty ritual, i da vam koža bude glatka i mekana, usvojite naših 10 beauty saveta za tuširanje.

Tuširanje kao pravi beauty ritual

#1: Skinite šminku pre tuširanja

Umesto da čekate da uđete pod tuš, šminku sa lica i očiju skinite PRE tuširanja. Ovo je mnogo bolja opcija, jer prejako trljanje i jaka para u tušu će dodatno isušiti i iritirati nežnu kožu lica. Osim toga, skidanje šminke odvojeno od tuširanja će doprineti temeljnijem čišćenjem kože.

#2: Izbegavajte vruću vodu

Ako ste navikle da tuširanje vrelom vodom, onda ste prekršile glavno beauty pravilo kada je reč o tuširanju. Vruć tuš čini da relaksirate i osećate ušuškano, ali zapravo izuzetno isušuje kožu! Vrela voda skida prirodna ulja sa kože, ostavljajući je suvom i škriputavom.

tuširanje vrućom vodom

#3: Nanesite ulje za čišćenje kože

Ako vas nervira ostatatak šminke ispod očiju, uradite ovu nekonvencionalnu metodu: nanesite ulje za čišćenje na kožu pre ulaska pod tuš. Nemojte ga odmah isprati – ulje će rastvoriti nečistoću i šminku dok vi perete kosu i tuširate se. Ulje isperite sa lica pre umivanja sa penom ili gelom.

Povezano: “Double-cleansing” – duplo čišćenje kože za savršen ten

#4: Prvo operite kosu, a na kraju lice

Ulja i proizvodi iz kose mogu lako skliznuti na kožu lica dok se tuširate. Iako ovo nije ništa strašno, sigurni smo da ne želite da izađete iz kada sa ostatkom regeneratora na koži. Ovo bukvalno dovodi do upala kože i bubuljica! Zato najpre operite kosu, a kada ste završili sa tim, na samom kraju tuširanja, očistite kožu lica.

#5: Ne zaboravite na skalp

Nemojte zanemariti negu skalpa – ova regija je takođe koža. Zato pre šamponiranja, na teme nanesite poseban piling za skalp. Ovako ćete ukloniti nečistoće, komadiće suve kože i proizvoda koji su nataloženi na dlaci.

piling skalpa

#6: Batalite lufe i sunđere za kupanje

Svi volimo da gel za tuširanje nanesemo lufom ili sunđerom, ali ove alatke su razvojno tlo za bakterije! Posebno ako ste skloni aknama na leđima – zaista bi trebalo u potpunosti da izbegavate alatke za tuširanje ovog tipa.

Povezano: Lufe i sunđeri za tuširanje – korisna alatka ili izvor bakterija?

#7: Piling kao tajna glatke kože

Nekoliko puta nedeljno, obradujte vašu kožu tela kvalitetnim i temeljnim pilingom od glave do pete! Piling možete napraviti same (kombinacija ulja i šećera ili morske soli) ili kupiti u drogeriji. Redovan piling je tajna glatke i lepe kože tela.

#8: Neka tuširanje traje kratko

Još jedan odličan savet za lepu kožu posle tuširanja jeste da skratite vreme koje provedete pod tušem. Predugo tuširanje uzrokuje isušivanje kože, posebno na našim prostorima, gde je voda uzuzetno tvrda. Osim toga, kraća tuširanja su bolja za životnu sredinu.

piling tela

#9: Obrijte noge na pravi način

Brijanje je dosadan posao, ali nas čeka sa svakim tuširanjem (ako ne primenjujete neku drugu metodu uklanjanja dlačica sa tela). Kada se brijete, zapamtite da prethodno morate pripremiti kožu sa dosta gela za brijanje i morate redovno ispirati brijač tekućom vodom, posle svakog poteza. Takođe – ne koristite brijač predugo. Američko društvo dermatologije savetuju da svakih 5-7 brijanja promenite brijač.

#10: Hidrirajte kožu dok je još vlažna

Kada se isprali sa sebe gel za tuširanje i penu za brijanje, odmah po izlasku iz tuša nanesite losion za telo i kremu za lice, dok je koža još uvek blago vlažna. Na taj način će hidrirajući proizvodi “zarobiti” što više vlage unutar kože!

Pročitajte još i: Zašto treba da primenjujete kupke sa gorkom soli?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!