Kako da stanjite izgled guste kose i debele dlake – 6 saveta

gusta kosa

U zavisnosti od vašeg tipa kose, verovatno mislite da je trava zelenija sa druge strane. Na primer, ako imate kovrdžavu kosu, uvek ćete maštati o ravnoj. Ako imate izrazito gustu punu kosu, priželjkivaćete tanku kosu. Ali – gusta kosa i debela dlaka su privilegija! Nikad ne morate britnuti o manjku volumena, a to je nešto što većina žena zapravo želi. Ukoliko želite da smanjite izgled pufnaste kose i malo je “spustite” – donosimo vam ovih 6 proverenih saveta frizera.

Glavni problem vaše neobuzdane preguste kose je neadekvatno ošišana frizura. Jedan pogrešan pokret vašeg frizera, i završićete sa “puffy” kosom koja je prevelika. Sledeći put kada odete na šišanje, zatražite frizeru da koristi sečivo za stanjivanje kose, da bi vam stanjio krajeve. Takođe, možete zatražiti da vam uradi stepenove, kako biste lakše oblikovali kosu. Stepenasti bob ili dugi stepeni su dve najbolje frizure za prirodno gustu kosu.

Kako da vam gusta kosa izgleda tanje i zaglađenije?

#1: Ubacite “smoothing” tretman

Ako vaša gusta kosa deluje grubo i oštro, ubacite u rutinu nege “smoothing” tretman ili masku za kosu. Gruba dlaka može delovati “frizzy” i pufnasto, zato je glavni način da je obuzdate – zaglađujući tretman koji brzo deluje. Ovakvi proizvodi će dlaku ostaviti svilenkastom, sjajnijom, a izgledaće mnogo zdravije za samo par sekundi. Koristite ih na redovnoj bazi.

Mi vam predlažemo MoroccanOil SMOOTH masku za kosu.

smothing tretman za kosu

#2: Izaberite “smoothing” šampon i balzam

Još jedan način da vam kosa izgleda tanje jeste “smoothing” sistem za zaglađivanje kose, koji sadrži šampon i balzam. Ovaj sistem pruža dugotrajnu “frizz” kontrolu. Posle pranja kose, ostavite “smoothing” balzam da deluje nekoliko minuta. Isperite kosu i uživajte u stanjenom volumenu. Takođe, izbegavajte šampone i balzame za volumen, pošto će učiniti vašu kosu još većom.

Naša preporuka je MoroccanOil Smoothing šampon i balzam.

šampon za glatku kosu

#3: Perite kosu u hladnoj vodi

Vruća voda nije vaš prijatelj – bilo da imate gustu kosu ili ne. Vruća voda skida prirodna ulja sa dlake, ostavljajući je suvom i beživotnom. Ovo dovodi do pojave “frizz” efekta, što još više povećava volumen kosu. Tako da, sledeći put kada uskočite pod tuš postarajte se da kosu perete prohladnom ii mlakom vodom. Kosa će vam biti zahvalna!

Povezano: Stanjivanje kose – DA ili NE?

#4: Nanesite kremu za kosu pre feniranja

Znate kako vaša gusta kosa izgleda glatko i stanjeno odmah posle feniranja, a do kraja dana postane pufntasta? Zato je važno da pre feniranja koristite “smoothing” kremu za kosu, koja će kontrolisati volumen. Nanesite kremu na vlažnu kosu, i potom je isfenirajte za “sleek look”.

Mi vam preporučujemo Subrina Professional Smooth Operator kremu za ravnanje kose.

feniranje kose

#5: Nanesite lak za kosu

Kada ste završili sa stilizovanjem kose, ne zaboravite da je fiksirate. Najbolji način da to uradite je uz lak za kosu. Odaberite lak koji daje sjajni efekat. Protresite ga i nanesite na razdaljini od 30 cm. Mikrodifuzija spreja će ravnomerno raspršiti sprej po kosi.

#6: Ispeglajte kosu

Peglanje kose će dati taj “sleek” i “smooth” izgled, a smanjiće višak voliumen akoji vam ne treba. S druge strane, figaro i uvijanje kose će dodati kosu volumen. Zato izbegavajte figaro i prionite na peglanje kose. Kako biste dobili najbolje rezultate, kosu peglajte samo onda kada je potpuno suva. Vaša kosa je u najranjivijem stanju kada je vlažna, zato je peglajte isključivo kada je potpuno suva.

Pročitajte još i: Top 10 saveta kako da vam se kosa sija poput ogledala

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!