4 lake frizure koje možete napraviti bez pomoći frizera

brze svecane frizure

Ukoliko niste preterano vešte sa pravljenjem frizura, a uz to ne želite da posetite frizera, donosimo vam 4 super laka predloga za trendy frizure. Za njih će vam trebati standardni pribor za kosu: tanja gumica u boji vaše kose, nekoliko ukosnica, i češalj. Ove frizure su prilagođene srednjoj i dužoj kosi, a kako da ih napravite, korak po korak – u tekstu koji sledi.

Francuska punđa – “chignon”

Ova frizura se pravi super lako i za svega par minuta. Možete je napraviti same, bez ičije pomoći, a pogodna je kako za srednju, tako i za dugu kosu.

Najpre uzmite dva spoljašnja pramena kose, jedan sa leve i jedan sa desne strane i uvijte ih prstom (korak 1). Potom, vežite niski konjski rep, obuhvatajući celu kosu i te uvijene pramenove, pazeći da se ne odviju. Nakon toga, tako vezan rep provucite ka gore, iznad vezane gumice (korak 2). Kosu koja pada, podignite gore i “ušuškajte” u punđu, a fiksirajte je uz pomoć ukosnica u boji vaše kose (korak 3). Otmena, elegantna frizura za svega par minuta!

“Messy” pletenica

Ova fizura će najlepše izgledati na talasastoj kosi, pa ukoliko ste vlasnica ravne kose, probajte da je blago uvijete na uobičajen način.

Podelite kosu na dva dela, kao što je prikazano u koraku 1. Gornji deo sklonite i fiksirajte šnalom za kosu.  Potom, od tog dela ispletite deblju kraću pletenicu i vežite je tankom gumicom (korak 2). U sledećem koraku, od donjeg dela kose vežite rep, obuhvatajući i napravljenu pletenicu, pazeći da kraj pletenice sakrijete unutar repa, kao što je prikazano na trećoj slici. Ovako formiran rep, podignite gore i provucite ga iznad gumice, slično kao kod francuske punđe (korak 4).

Potom uzmite jedan tanak pramen iz repa, i omotajte ga oko gumice, kako biste je kamuflirali (korak 5). Na samom kraju, za efekat razbarušenosti i ležernosti, prstima rastresite i razvucite delove platenice (korak 6). Na slikama 7 i 8 možete videti kako frizura izgleda iz dva ugla. Super laka frizura, a niko neće znati da niste morali da posetite frizera!

A post shared by Hairmood (@tonemood.hair) on

Ležerna punđa

Ukoliko su vam dosadile klasične stroge punđe, i želite da izgledate opuštenije i mlađe, ovo je punđa za vas.

Napre, vežite visok konjski rep. Ostavite par pramenčića napred i pozadi da ležerno vise (korak 1). Potom, prstima razbarušite strogi rep, kako sama punđa ne bi bila stroga i zalizana (korak 2). Rep podelite na dva dela i oba uvijte oko prsta, i potom vežite gumicom. U narednom koraku (4), prstima razvucite rep,  kako bi delovao neuredno. Potom podginite rep i omotajte ga oko gumice u vidu punđe i pričvrstite uz pomoć par ukosnica. Voila! Vaša messy punđa je gotova u samo par koraka!

A post shared by Hairmood (@tonemood.hair) on

Romantična punđa-pletenica

Ova frizura je namenjena dužoj kosi

Odvojte sa leve i desne strane po jedan deblji pramen koji ćete uviti oko prsta, vezati gumicom i provući iznad gumice, kao kod “chignon” punđe (korak 1). Potom, donji deo kose, podelite u dva jednaka dela (korak 2), i od svakog upletite po jednu pletenicu koju ćete vezati malom gumicom (korak 3).

Svaku pletenicu pričvrstite vodoravno na suprotnu stranu, uz pomoć ukosnica (pletenicu s leve strane, pričvrstite na desno, i obrnuto), kao što je prikazano u koracima 4 i 5. Možete ostaviti po koji pramenčić napred, za dozu romantičnog izgleda.

A post shared by Miryam A. (@whatever.ones) on

error: Content is protected !!