Osvežite intezitet boje kose između dva farbanja

Bez obzira na to koliko kvalitetnu farbu za kosu koristite, uvek će se dogoditi da se intezitet boje smanji između dva farbanja. To se dešava iz prostog razloga što sa svakim pranjem kose, vi jednostavno ispirate i deo boje koju je ostavila farba.

Suočeni sa takvim činjenicama, do sada ste imali dva izbora pred sobom. Prvi je bio da se često farbate. A drugi izbor je bio da se jednostavno naviknete na činjenicu da intezitet boje vaše kose nije maksimalan.

U oba slučaja, ostajali bi ste uskraćeni za maksimum onoga što želite. Češćim farbanjem nego što je to realno preporučljivo, oštetili bi ste kvalitet vlasi, a navikavanjem na polovičan intezitet željene boje nikada ne bi ste bili u potpunosti zadovoljni izgledom svoje kose.

Od sada pred vama postoji i onaj pravi, treći izbor!

Kako da osvežite intezitet boje svoje kose između dva farbanja:

Osvežavanje plave i svetlo smeđe boje kose:

Da bi ste osvežili plavu ili svetlo smeđu boju kose, potrebno vam je:

– Tri kesice čaja od kamilice,
– Pola litra vode,
– Jedna supena kašika meda,
– Sveže isceđen sok od polovine limuna,
– Dve ravne supene kašike mlevenog ili rendanog suvog korena biljke rabarbara.

Kada ste pripremili sve neophodne sastojke, najpre prokuvajte pola litra vode, pa u ključalu vodu dodajte sve ostale sastojke. Sačekajte da se mešavina ohladi tako da postane umereno topla, a zatim je procedite i tečnošću koju ste dobili natopite dobro suvu kosu. Sačekajte da prođe pola sata, a zatim kosu isperite, operite i oblikujte kako želite.

Osvežavanje tamno smeđe i crne boje kose:

Da bi ste osvežili tamno smeđu ili crnu boju kose, potrebno vam je:

– Pola litra vode,
– Dve kesice čaja od žalfije,
– Četiri ravne supene kašike crne kafe.

Da bi ste na pravi način upotrebili navedene sastojke, potrebno je da najpre prokuvate pola litra vode. Zatim, u ključalu vodu sipajte crnu kafu i stavite kesice čaja od žalfije. Sve to ostavite da odstoji oko 15 minuta, a nakon toga meševinu procedite i tečnošću koju ste dobili natopite suvu kosu. Sačekajte da prođe oko pola sata i na kraju kosu isperite, operite i oblikujte kako želite.

Osvežavanje crvene boje kose – 3 načina:

1. Da bi ste osvežili crvenu boju kose, potrebno vam je:

– Pola litra vode,
– Četiri kesice čaja od hibiskusa.

Prokuvajte pola litra vode, a zatim u ključalu vodu ubacite četiri kesice čaja od hibiskusa. Sačekajte oko 15 minuta da se to prohladi i postane umereno toplo, a zatim izvadite kesice iz posude i čajem od hibiskusa natopite kosu. Sačekajte da prođe pola sata, a zatim kosu isperite, operite i oblikujte kako želite.

Takođe, crvenu boju kose možete osvežiti i pomoću soka od cvekle ili uz pomoć maske od pasirane kuvane cvekle.

2. Ukoliko se odlučite za sok od cvekle, jednostavno operite i oljuštite jednu manju svežu cveklu. Isecite je na sitne komade, ubacite u sokovnik i iz nje iscedite sok. Ukoliko vam pri ruci nije sokovnik, možete upotrebiti blender ili bilo koji drugi kuhinjski aparat za sitnjenje namirnica. Usitnjenu cveklu iscedite i dobijeni sok nanesite na kosu. Sačekajte da prođe oko pola sata, a zatim kosu isperite, operite i oblikujte kako želite.

3. Ukoliko se odlučite da upotrebite masku od pasirane kuvane cvekle, onda jednu manju cveklu operite, skuvajte je i oljuštite. Zatim, ispasirajte je tako da dobije strukturu kaše i nanesite je na kosu. Sačekajte da prođe oko petnaest minuta, a zatim temeljno isperite, operite kosu i oblikujte je po želji.

Kao što vidite, ne morate baš uvek farbati celu kosu. Boju kose možete osvežiti prirodno i jednostavno između dva farbanja.

error: Content is protected !!