Uradi sama: Stikeri za nokte

Ukoliko ste ljubitelj zanimljivih šara i motiva na noktima, imamo lepu vest za vas. Od ovog trenutka, nokte ćete moći da ulepšate na ovaj način veoma brzo i lako i to verovali ili ne sami. Pogledajte kako da napravite stikere za nokte!

Šta vam je potrebno da bi ste napravili stikere za nokte?

Neće biti potrebna nikakva specijalna i teško dostupna oprema za manikir, već samo nekoliko veoma lako dostupnih stvari koje će činiti vašu malu kućnu opremu za pravljenje stikera za nokte. Kada upotrebite stikere za nokte, odnosno kada ih zalepite za nokte, nokti će vam izgledati kao da ste ih direktno šarali.

Sve što vam je potrebno da bi ste sami napravili stikere za nokte je:

– Malo čvršća najlonska folija koja je otporna na lak za nokte (to znači koja se neće rastvoriti nakon što dođe u kontakt sa lakom za nokte),

– Bezbojni lak za nokte,

– Lak ili više lakova za nokte u boji ili bojama kojima želite da kreirate šare.

– Nekoliko čačkalica,

– List papira,

– Štapić za uši,

– Aceton,

– Pinceta.

Proces pravljenja stikera:

Kada ste pripremili sav neophodni pribor, možete početi sa pravljenjem stikera.

Uzmite najlonsku foliju i bezbojnim lakom je namažite na deset mesta tako da lakom oblikujete površine deset nokatnih ploča. Sloj bezbojnog laka treba da bude nanesen u dva do tri premaza (dakle ne potpuno tanak, ali ne ni predebeo). Kada ste to uradili, sačekajte da se sloj bezbojnog laka osuši na foliji.

Kada se to desi, uzmite lak ili više lakova u boji i četkicom ih kapnite nekoliko puta na list papira. Tada, uzmite čačkalicu i njen vrh umočite u lak u boji. Čačkalicom zatim crtajte šare i motive po površini bezbojnog laka. Kada ste iscrtali sve šare i sve motive, sačekajte da prođe nekoliko minuta da se oni osuše.

Zatim, uzmite pincetu i njom pažljivo odlepite slojeve laka sa folije. Prilikom odlepljivanja, potrebno je da budete izuzetno pažljivi kako bi ste ceo sloj odlepili u komadu. Kada odlepite sve slojeve, rezultat vašeg truda će biti fantastični stikeri za nokte.

Kako staviti stikere na nokte?

Da bi ste tako napravljene stikere stavili na nokte, prvo nokte nalakirajte bezbojnim lakom. Zatim, dok se lak na noktima još nije osušio, preko njih pažljivo i precizno (možete uz pomoć pincete), zalepite stikere. Kada zalepite stikere na sve nokte, sačekajte da se nokti osuše.

Na kraju, vrh štapića za uši umočite u aceton i njime sa regije oko nokatne ploče skinite višak stikera (aceton će rastvoriti i ukloniti višak stikera).

Da bi ste pre nego što se odlučite da napravite stikere imali i vizuelnu predstavu o tome kako se to tačno radi, predlažemo vam da pogledate sledeći video:

Nakon što sami isprobate ovu metodu pravljenja stikera za nokte i ukrašavanja noktiju ovom metodom, voleli bi smo da svoje iskustvo podelite sa nama i da nam putem komentara javite koliko ste bili uspešni u tome.

Ono što vam mi dodatno možemo predložiti, jeste da sebi date maksimum kreativne slobode i da prilikom iscrtavanja motiva na stikerima, pokušate da oživite umetnika u sebi. Ko zna, možda ste to zapravo oduvek i bili, a da niste ni svesni.

Možda je baš pravljenje stikera za nokte šansa da to otkrijete.

[adsense_inserter id=”12324″]

error: Content is protected !!