Šta je japanski manikir i zašto morate da ga isprobate?

Lepi nokti krase ženu, stoga je manikir (bilo kućni ili profesionalni) obavezna stavka svake od nas. Ako ste ljubitelj nešto prirodnijih tretmana, za vas smo spremili sve o japanskom manikiru – posebnoj tehnici nege i tretmana noktiju, koja pruža noktima oporavak i prirodan izgled! Sve o tome saznajte u nastavku!

Šta je japanski manikir?

Najpre, ono što prvo razlikuje klasični od japanskog manikira jeste da se profesionalac koji ga izvodi ne zove nail tehničar, već master. On će proceniti vaše ruke i nokte, nakon čega će početi sa tretmanom.

Ono što japanski manikir izdvaja od klasičnog jeste da su svi materijali koji se koriste PRIRODNI. To važi i za alate: koriste se keramičke turpije, polir turpije od jagnjeće kože, štapići od naradžinog drveta. Sredstva za dezinfekciju, ulja i kreme su takođe od prirodnih sastojaka. Najčešći sastojci koji se nalaze u proizvodima za japanski manikir su:

 • prah bisera
 • ženšen
 • pirinač
 • mleko
 • pčelinji vosak
 • ulje jojobe i ylang-ylanga
 • ekstrakt vanile, bambusa, lotosa, morske trave
turpijanje noktiju

Osnovna ideja koja stoji iza japanskog manikira jeste da se dozvoli oslabljenim i oštećenim noktima da se oporave i revitalizuju. Iako su rezultati vidljivi već posle prvog japanskog manikira, potrebno je više njih kako bi vaši nokti poslati čvrsti, glatki i elastični, uz zdravu ružičastu boju i prirodni sjaj.

Zbog specifične japanske kulture, akril gel niti gel-lak nisu prihvatljivi. Stoga japanski manikir NE koristi lak za nokte, niti ikakvu boju. Drugi naziv za japanski manikir je DETOX manikir.

Kako izgleda procedura japanskog manikira?

Nakon uklanjanja starog laka za nokte, master će pogledati vaše ruke i nokte, nakon čega će naneti tečnost za dezinfekciju, koja je topla i sadrži pčelinji vosak. Potom će master, uz pomoć keramičke turpije, oblikovati nokte u željeni oblik klijenta (koji je tradicionalno kratak i okrugao u Japanu).

Uklanjanje zanoktica

Sledeći korak je uklanjanje zanoktica. One se omekšavaju uljem jojobe i nežno potiskuju keramičkim štapićem. Potom, master nanosi kremu na nokatni krevetac. Ova krema sadrži različite prirodne sastojke. Ovo se radi u svrhu pripreme nokta za buff-iranje. Potom se nokti buff-iraju uz pomoć polir turpije presvučene jagnjećom kožom. Sada je vreme za nanošenje paste.

Povezano: Kako se pravilno i bezbedno uklanjaju zanoktice – KORAK po KORAK?

uklanjanje zanoktica

Pasta za jačanje nokta

Pasta sadrži različite minerale, koji ubrzavaju rast nokta i učvršćuju ga. Ova pasta sadrži morsku travu, pčelinji vosak i više različitih ulja. Pasta se bogato nanosi na nokat i utrljava dubinski u nokatnu ploču.

Prah za zaštitu nokta

Na samom kraju manikira, master nanosi prah, u vidu polirajućeg filma. On se utrljava u nokatnu ploču, i stvara zaštitni film koji zaglađuje nokat i pruža mu sjaj, dok ga ujedno štiti od oštećenja. Ovaj prah sadrži ženšen i prah bisera. U zavisnosti od salona, ovaj proces se ponavlja dva do tri puta.

Masaža ruku

Kako biste dobili i relaksirajući efekat na kraju, master će vam pružiti masažu ruku, uz pomoć eteričnih ulja koja ubrzavaju cirkulaciju, otpuštaju tenziju i ruke.

Povezano: SPA manikir – zimska nega i regeneracija ruku (VIDEO)

Kakav je rezultat?

Ovaj tretman će vaše nokte učiniti predivnim i zdravim. Neki od benefita su:

 • prirodno poboljšanje izgleda noktiju
 • zaštita od pucanja i listanja noktiju
 • stimulacija rasta nokta
 • elastični nokti
 • ishrana slabih noktiju
 • svileni sjaj nokta sa prirodnom pink bojom
 • obnavljajuća masaža ruku podstiče cirkulaciju i opušta ruke
japanski manikir

Koliko traje efekat japanskog manikira?

Možete očekivati trajnost oko 2 nedelje, a čak i duže, ako ne perete sudove ili odeću ručno.

Da li ćete isprobati japanski manikir?

Pročitajte još i: 6 stvari koje treba da znate pre odlaska kod manikira

error: Content is protected !!