Kako se pravilno i bezbolno uklanjaju zanoktice – korak po korak

By  |  0 Comments

Ništa ne može da upropasti manikir i nalakirane nokte kao zanoktice koje brzo rastu! Iako je prvi poriv da posegnemo za makazicama ili canglama za zanoktice, molimo vas da to ne radite! Seckanje ove delikatne kožice može dovesti do prave infekcije i ualjene kože koju ne želimo. Zato smo za vas spremili mali vodič o bezbednom uklanjanju zanoktica, korak po korak!

Bezbedno uklonite zanoktice za perfektan kućni manikir

Korak #1: Natopite nokte

Prvi korak je da u vodi omekšate kožicu, i to ćete najbolje postići potapanjem vrhova prstiju u toplu vodu u koju ste dodali malo tečnog sapuna. Nema ništa gore nego potiskivanje suvih zanoktica!

zanoktice

Korak #2: Uklonite višak zanoktica

Kada su prsti omekšali, sada je trenutak da ukonite višak te kožice. Ali naravno, ne na bolan način na koji ste navikli. Umnesto da seckate zanoktice, koristite gel za uklanjanje zanoktica. On je često na bazi AHA kiselina ili druge hemijske supstance koja rastapa i omekšava mrtvu kožu. Nanesite ga na celu nokatnu ploču i na zanoktice. Ostavite ga 15 sekundi da deluje.

Povezano: 6 stvari koje treba da znate pre odlaska na manikir!

Korak #3: Potiskivanje zanoktica

Baš zato što ste prethodno pokvasili nokte i stavili gel za omekšavanje zanoktica, ovaj obično bolan korak će biti potpuno lagan i bezbolan! Koristeći drveni ili metalni štapić za manikir, nežno potisnite zanoktice ka dole. Probajte da kružno mrdate štapić, kako biste ukonili mrtvu kožu koju je gel rastopio.

Mi vam predlažemo metalni pogurivač zanoktica, poput onog u profesionalnim manikir salonima.

zanoktice

Korak #4: Rešite se kožice koja visi

Nema ništa bolnije od zanoktica koje vise – zato ih nežno uklonite uz alatku za uklanjanje zanoktica koja ima dva mala metalna kraka – samo namestite sredinu između dva kraka na zanokticu koja visi i ona će momentalno otpasti!

Korak #5: Nanesite kremu ili ulje za zanoktice

Krema ili ulje za zanoktice su izuzetno važni proizvodi kako bi zanoktice i nokatna ploča bili hidrirani i zdravi. Ovi proizvod će stvoiti zaštitnu barijeru oko noktiju, održavajući ih zdravim i jakim.

Mi vam predlažemo NSP Uljani serum za negu zanoktice, sa kombinacijom prirodnih ulja i vitaminom E.

zanoktice

I bez seckanja ili čupanja zanoktica, imate divne i zdrave nokte sa perfektno sređenim zanokticama. Ovo može biti vaša rutina dok gledate televiziju ili se spremate za spavanje.

Pročitajte još i: I noktima je potreban DETOX – Evo kako da ga uradite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!