I noktima je potreban DETOX: Evo kako da ga uradite!

detox noktiju

Ako se vašu nokti listaju, ili ste ih izgrickali do živaca – vreme je da im posvetite više pažnje i obavite kompletan DETOX! Da, dobro ste čuli – detox noktiju postoji, i radi se onda kada želite da napravite pauzu od lakiranja noktiju. Ovo je posebno sjajan kućni tretman ako oporavljate nokte nakon godina nošenja gela. U nastavku pročitajte sve savete kako da same obavite detox noktiju kod kuće!

DETOX noktiju kod kuće – korak po korak

#1: Uklonite stari lak

Prvi korak je uklanjanje starog laka za nokte, skidačem laka koji je obavezno BEZ acetona! Aceton dehidrira nokte i čini ih suvim i krtim! Zato uvek birajte uljane skidače bez acetona. Nakon što ste skinuli lak, operite dobro nokte pod vodom.

#2: Topla kupka za nokte

Povratite hidrataciju noktima uz toplu kupku: potopite nokte u posudu sa toplom vodom u koju ste nakapali nekoliko kapi eteričnog ulja limuna i kriške limuna 10-15 minuta. To je pravi citrusni detox – limun će posvetleti nokatnu ploču i ukloniti žutilo.

detox noktiju

#3: Nega zanoktica

Dok se nokti suše, a zanoktice su smekšale, drvenim štapićem uradite potiskivanje zanoktica. Nemojte ih seći, već ih nežno pogurajte. Potom utrljajte ulje za zanoktice koje će nahraniti kožicu i “zarobiti” vlagu unutar.

#4: Zapakujte ruke preko noći

Kako bi sva vlaga u noktima ostala unutar nokatne ploče, nanesite debeli sloj zaštitne kreme za ruke, a posebno je utrljajte u nokte. Navucite specijalne pamučne rukavice i prespavajte sa ovim pakovanjem preko noći. Ujutru ćete otkriti hidrirane i savršene nokte!

#5: Ojačajte nokte

Ujutru bi nokti trebali da budu suvi i osveženi. Operite ruke od kreme i nanesite lak za ojačavanje noktiju, koji će zaštititi otvoreni nokat, a ujedno ga snabdeti sastojcima za ojačavanje. A da ne spominjemo i prelepi sjaj koji će noktima dati ovaj tertman. Birajte tretmane koji ne sadrže formaldehid, i redovno nanosite sloj po sloj, prema uputstvu.

Povezano: Da bi nokti bili jaki – pazite šta jedete

detox noktiju

#6: Držite ruke podalje od vode

Sada kada su vaši nokti na putu oporavka i detoxa, važno je da ih čuvate od svih spoljašnjih faktora koji im štete! Držite ruke podalje od vode, i nosite rukavice dok radite kućne poslove. Kako bi manikiri rekli: “tretirajte nokte poput dragulja, a ne alata”.

Za ojačavanje slabih noktiju, predlažemo Eveline 8 in 1 kondicioner za nokte, SENSITIVE, bez formaldehida.

Selection_004
Pročitajte još i: Nega noktiju – najbolji saveti

error: Content is protected !!