Glamurozni glitter – na noktima, telu i kao make up

Ništa nije glamurozno kao svetlucavi detalji bilo da se radi o nakitu, garderobi, makeup-u, noktima. Jedino je važno odrediti pravu meru, jer je lako preći granicu dobrog ukusa.

Glitter na noktima, kao make up i privremena tetovaža

Kada govorimo o noktima i šminkanju, glitter omogućava da pokažete veliku kreativnost, a ponekad i dozu hrabrosti i ekstravagantnosti. Svetlucavi evefekat privlači pažnju i svima se dopada. I ono što je jako bitno, svakome je dostupan jer je jako jeftin (od 50 do 80,00 din/kom) i uz pomoć malo mašte i vremena možete napraviti jedinstven ukras na noktima, očima, usnama, licu ili telu.

Glitter na noktima

Možete ga na vrlo jednostavan način naneti preko bezbojnog ili laka za nokte u bilo kojoj boji. Nanesite srebrni glitter umesto belog laka kod french manikira. A zatim nanesite tanak sloj bezbojnog laka ili top coat-a.

Da biste sebi olakšali i da bi vam linija gde počinje glitter bila precizna, uvek možete zalepiti šablon za french manikir ili običan selotejp, ali vodite računa da lak za nokte preko koga to lepite bude potpuno suv. Zatim jednostavno umočite prst u glitter prah i sačekajte da se malo prosuši.

Verovatno će vam se dogoditi da prah pređe preko linije koju ste odredili za glitter i tada jednostavno, bilo kojom četkicom, laganim pokretima uklonite višak, vodeći računa da ne dodirujete liniju glitter-a. Da biste zaštitili svoj svetlucavi french, preko glitter-a a malo kasnije i preko celog nokta nanesite top coat. Na taj način će vaš manikir duže trajati. Dok je taj sloj svež, možete u njega dodati i neki ukras za nokte, kao što su stikeri, cirkoni, perlice…Savet je da ako to radite, nanesete još jedan sloj završnog laka, da bi se i ukrasi bolje fiksirali.

Pogledajte VIDEO kako da nanesete glitter na nokte!

Glitter kao make up

Ko ima malo više hrabrosti ili se nalazi u prilikama kada je se to može nositi (a takve su i sve noćne), ovaj prah može naneti i kao senku za oči  ili ruž za usta! Šminkeri imaju pigmente koje nanose preko senke, a vi u kućnoj varijanti to isto možete uraditi uz pomoć običnog glitter praha i lepka za veštačke trepavice (one za jednokratnu upotrebu).

Kada je reč o šminkanju očiju, jednostavno na mesto gde želite da glitter bude nanesite sloj lepka za trepavice, providnog, pustite da se malo prosuši, a  zatim utapkajte glitter četkicom. Nije loše ispod naneti sloj neke senke za oči kompatibilne ili potpuno kontrastne u odnosu na njega. Mogućnosti i kombinacije boja zavise samo od vaše mašte. Što se lepka tiče, ni najmanje nemojte brinuti. Čime god da skidate make up, skinućete i njega. Nije štetan za kožu, jer za nju je i napravljen.

gliter

Ako želite svetlucave glitter usne (VIDEO), tu je priča malo drugačija, jer čim nanesete bilo koji ruž glitter će lepo prionuti na njega, pa za lepkom neće biti potrebe. Znači samo natapkajte četkicom glitter preko ruža. Na kraju uvek možete dodati malo providnog sjaja za usne, za dodatno svetlucanje. Predlog je crvena boja. Ovakve usne hipnotišu!

Svetlucava glitter tetovaža

I to je moguće. Glitter tetovaža (VIDEO) izgleda vrlo lepo. Traje do 10-ak dana, tako kažu prodavci. Iz iskustva, 5 najviše. E sad, jako je simpatična i može biti lep ukras za određene svečane trenutke ali i za svaki dan. Izbor šablona za slike nije veliki, ali vi ih možete napraviti i sami i fiksirati selotejpom. Neophodan vam je lepak za tu svrhu, a ako želite da je nosite jedan dan i ne na mestu preko koga ide garderoba, možete upotrebiti i lepak za trepavice, naravno providan. To samo ako ga već imate, jer je skuplji od onoga za tetovažu.

Za šta god da se odlučite, biće primećeno. Glitter je jednostavan, jeftin i brz način da ulepšate nokte, lice ili telo.

error: Content is protected !!