Top coat- završni sjaj za nokte

Koliko je zaista važan? Da li je neophodno da ga koristimo? Da li razlika u ceni određuje i kvalitet? Ako volite visoki sjaj na noktima i želite da vam lak duže traje, da, potreban je.

Sjaj, čvrstina, sušenje,…

Top coat je završni sloj koji se premazuje preko laka za nokte i služi da obezbedi njegovo duže trajanje. Takođe, top coat daje i visoki sjaj, neki manje, neki više. Cena tu ume da igra ulogu, pa su obično oni poznatih proizvođača zaista garant da će vaši nokti biti sjajni i blistavi.

prelepi visoki sjaj

Osim  sjaja, top coat može da da i boju. Posebno su popularni oni sa ljubičastim i rozikastim odsjajem koji fantastično izgledaju na french manikiru. Manikiri ga nanose i preko gela ili akrila kao završni sloj. Suprotno sjaju, postoje i oni koji potpuno matiraju lak, što takođe može izgledati prilično atraktivno, što ćete uskoro imati priliku da vidite na sajtu lepotica.rs.

Ukoliko vam stalno nedostaje vremena za sušenje laka i dešava vam se da vaš savršeni manikir pokvarite jer nemate strpljenja da sačekate da se osuši, top coat je pravo rešenje. Postoje čak i oni koji momentalno suše lak, za najduže 60 sekundi. Postoje, takođe, oni koji se suše pod UV lampom i za 1-2 minuta, lak je sigurno potpuno suv i sa visokim sjajem. Ovaj top coat obično koriste manikiri  za nokte na rukama i stopalima da klijenti ne bi morali da se plaše da li će im se uništiti lak.

Za šta je još ovaj završni sloj dobar? Ako imate tanke i nokte koji se listaju, onda vam se verovatno lak brzo skida. Zato je uvek dobro naneti top coat preko njega, jer ga on fiksira i tako duže traje.Postoje premazi koji noktima daju čvrstinu akrilnih noktiju, pa vaši nokti izgledaju jači i puniji kao da na njima imate gel ili akril.

Odaberite prema potrebama

Kada kupujete top coat, pogledajte šta je ono što možete očekivati, da li je to visoki sjaj koji traje i po 10 dana, da li je to brzo sušenje laka ili učvršćivanje noktiju. Postoje i oni koji kombinuju sve tri stvari, ali zapamtite da teško možete očekivati da takav top coat može da da sjaj kao onaj koji je upravo za to namenjen ili da će osušiti lak kao onaj kome je osnovna uloga da to bude za 60 sekundi.

Za šta god da se odlučite bolje je nego da ga ne koristite. Top coat je osnovni korak u manikiru koji obezbeđuje lep i negovan izgled vaših noktiju i trajanje laka.

 

error: Content is protected !!