Evo kako da pripremite stopala za leto: Korak po korak

stopala za leto

Leto je omiljeno godišnje doba većine nas, a ove godine se ono opasno približava. Ali da li su vaša stopala spremna za letnje sandale? Od uklanjanja tvrde kože do sečenja zanoktica i odabira savršenog laka, evo kako da pripremite stopala za sandale. Bez obzira da li su vaše letnje sandale neke jeftinije ili skuplje, one zaslužuju da budu istaknute sa stilom, tako da ih tvrde pete i narasli nokti jednostavno neće iseći. Ništa ne izgleda gore od stopala sa suvom ispucalom kožom. Toplo vreme može da izazove dehidraciju i ispucalu kožu, pa obavezno koristite namensku kremu za stopala ili ulje za stopala svakodnevno. Da biste bili sigurni da ćete letnju sezonu započeti na pravom nozi, ona takođe zagovara rezervaciju medicinskog pedikira – tretmana koji izvodi pedijatar koji se bavi nekim od težih zadataka kao što su kurje oči i žuljevi.

Najbolji saveti za negu stopala

Najpre isturpijajte kožu

Za rešavanje nožnih prstiju kod kuće potrebno je nekoliko osnovnih alata, tako da ne počinjite dok sve što vam je potrebno ne bude čisto i postavljeno ispred sebe. Sve kreme za stopala i hidratantna sredstva za stopala na svetu neće funkcionisati ako ostavite tvrdu, suvu kožu na mestu. Biće vam potrebna prilično abrazivna turpija koja može lako da ukloni svu tvrdu, mrtvu, suvu kožu, ali samo uklonite ono što je neophodno jer želite da vaša koža bude meka i glatka i ne bolna. Koristite na suvim stopalima pre kupanja ili tuširanja na delovima zadebljale, žuljeve ili dehidrirane kože.

stopala za leto

Ispolirajte i skratite nokte

Ako više volite da nokti budu goli, moraćete da prirodna ploča nokta izgleda besprekorno. Da biste to uradili, bafer turpija je koristan deo kompleta jer nudi trenutnu završnicu visokog sjaja koja izgleda sjajno i zdravo. Kada se to reši, vreme je da razmislite o šišanju noktiju. Bilo da koristite makaze za nokte ili makaze za nokte, to je lična želja, ali makaze sa nežno zakrivljenim sečivima mogu biti od pomoći jer nude suptilan vodič za oblik koji treba pratiti. Ako niste dovoljno samouvereni da sami isečete zanoktice, onda se o njihovom guranju u najmanju ruku ne može pregovarati jer će to obezbediti urednu i urednu konturu i da sve izgleda sveže i njegovano.

Očistite i omekšajte

Kako se vaša stopala osećaju jednako je važno kao i kako izgledaju. Suva koža može biti ogrebotina na dodir, a područja tvrde kože mogu postati bolna ako se ne održavaju pravilno. Ne potcenjujte korist od upotrebe pilinga za stopala da oživite dosadnu, suvu kožu i dosegnete područja koja turpija ne može da dodirne. Tip pilinga zavisi od vas, ali neki piling za noge i stopala je prožet uljem mente za osećaj hlađenja, kao i ružičastom himalajskom solju i vitaminom E da omekšaju čak i pre nego što nanesete losion. Govoreći o tome, nisu sve kreme za stopala jednake i moraćete da pronađete nešto što odgovara svrsi, jer brzi potez ostatka kreme za telo nije dovoljan. Koža na stopalima je 12 puta deblja od ostatka tela, tako da je toliko važno da koristite namenski losion za stopala jer obični hidratantni preparati za telo jednostavno neće raditi.

stopala za leto

Pripremite i nalakirajte

Kada vaša stopala izgledaju netaknuta, vreme je da odaberete svoj lak. Iako su opcije beskrajne, klasično je lako, bezvremensko i radiće sa svakim izgledom. Oseća se tako čisto i čini da nožni prsti izgledaju mnogo elegantnije i ženstvenije čak i ako su kratki. Ako vam se klasični francuski pedikir čini malo preteranim, isprobajte jedan od najtoplijih novih trendova za nokte. Ovo vam omogućava da zamaglite sve nesavršenosti i ispravite boju slobodne ivice, što rezultira prirodnim, ali prefinjenim izgledom. Ako želite nešto svetlije i smelije, pedikiri predlažu živopisne crvene boje sa narandžastim podtonom.

Pročitajte još i – DETOX kuzpka za stopala koja daje efekat profesionalnog pedikira

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!