Fiberglas nokti

By  |  0 Comments

Fiberglas je nail tehnika koja je kod nas slabije zastupljena, ali je vrlo zanimljiva posebno ako su vaši nokti skloni pucanju i to preko živca.

Ova tehnika je odlična za žene koje imaju duge nokte ali im pucaju. Nokti izgledaju prilično prirodno. Ova tehnika se može kobinovati sa drugim tehnikama i dobra je za „popravku“ kada nokat pukne. Ovo se naročito odnosi na slučaj kada nokat puke preko živca, pa ga je nemoguće iseći. Tada fiberglas traka štiti nokat od daljeg pucanja, a preko nastavljamo sa fiberglasom ili stavljamo gel.

Fiberglas se može nanositi na prirodne nokte, na tipse, ali i traka može služiti da se malo produži nokat. I za ovu tehniku su potrebne svilene ili lanene trake, koje se uz pomoć lepka lepe za nokat, smola za konstruisanje nokta i aktivator (sprej) za sušenje smole.

Nokti se po nanošenju aktivatora suše na vazduhu, pa UV lampa nije potrebna. Oblikovanje nokta kod ove tehnike isto je kao i kod drugih tehnika, isturpijamo, ispoliramo i lakiramo. Kod ove, kao i kod drugih tehnika, radi se korekcija nokta i to zavisno od rasta prirodnog nokta.

U našoj zemlji nema baš puno kozmetičkih salona koji se bave ovom tehnikom, iako ona ima svoje prednosti koje se naročito ogledaju u lakoći i brzini primene kada vam pukne nokat i potrebno je brzo i efikasno rešenje.

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!