Kako da popravite polomljeni karmin – rešenje za 5 situacija!

By  |  0 Comments

Ah, taj osećaj kada slučajno polomimo omiljeni komad šminke… Dok je ova situacija mnogo lakša ako je u pitanju proizvod u kamenu, šta da radimo kada previše izvučemo karmin iz pakovanja i polomimo ga? Prva reakcija vam je verovatno da ga bacite u kantu, ali vam otkrivamo kako možete da spasite polomljeni karmin i da izgleda kao nov!

Polomljeni karmin – 5 situacija sa rešenjem

Situacija #1: Karmin se polomio na sredini

Ako želite da spasite što više proizvoda, probajte trik sa upaljačem! Lagano prislonite upaljač delu karmina koji je već u tubi, da ga blago otopite i nežno prislonite polomljeni deo na otopljenu bazu. Ako je deo koji je u tubi prekratak, otopite deo koji je otpao – zalepite ih čim ga sklonite iz vatre. Možda ćete želeti da karmin dodatno oblikujete iz pomoć spajalice, sa strana, kako bi bio sigurniji u ležištu. Posle “operacije” stavite karmin u zamrzivač, na par minuta kako bi očvrsnuo!

polomljen karmin

Situacija #1: Karmin se polomio u bazi

Ako vam se karmin prelomio na samoj bazi – vi ste srećnica! Samo izvadite štapićem za uši ili ukosnicom ostatak karmina iz ležišta. Potom “uglavite” u ležište karmin koji je otpao. Karmin će vam biti kraći, nego pre, ali siguran i bezbedan. Ne gurajte previše jako kako biste izbegli dodatnu katastrofu.

Povezano: Uradi sama – kako da popravite polomljenu šminku?

Situacija #3: Karmin se odlomio na vrhu

Uzmite čačkalicu ili pincetu da ga izvadite i pokušajte da sačuvate što je moguće više originalni oblik karmina. Istrljajte po strani vrha karmina čačkalicu ili upotrebite picnetu da izvučete sam vrh napolje. Ako je sve previše neuredno – ostasvite odlomljem vrh na karminu i nanosite ga ubuduće četkicom.

polomljen karmin

Situacija #4: Ako je nemoguće popraviti karmin

Ako se karmin upropašćen, tako da mu nema pomoći – izvadite ceo štapić u malu posudicu ili paletu. Odvadite ceo sadržaj uz pomoć pincete ili ukosnice. Sadržaj stavite u veliku metalnu kašiku i polako je zagrevajte na plamenu sveće ili upaljaču, kako biste otopili sadržaj. Kada se sve otopilo, preručite tečnost u posudicu od balzama za usne i pustite je da se stegne u zamrzivaču par minuta. Sada ste dobili karmin u kutijici!

Predlažemo City Color City Chic klasične karmine: trendy nijansu Pucker up, pink vibrantnu boju!

Selection_003

Situacija #5: Karmin je nakrivljen

Ako ste slučajnu uradili karminom o sto, ili je jednostavano takav u pakovanju – ispravite ga u suprotnu stranu uz pomoć štapića za uši i  nanosite ga četkicom za usne.

Pročitajte još i: 12 najboljih saveta za nanošenje karmina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!