12 najboljih saveta profesionalnih šminkera za nanošenje karmina

Kada je reč o šminkanju, karmin je neizostavan make-up komad u neseseru svake dame, čak i one koje se retko šminka, i to samo za specijalne prilike. Karmin usnama daje punoću, boju i senzualnost, i predstavlja šlag na torti celokupnog izgleda. Zato u nastavku pročitajte najboljih 12 saveta profesionalnih šminkera koji su svoje umeće i trikove skupljali godinama – samo za vas!

Najbolji saveti za nanošenje i izvlačenje maksimuma od omiljenog karmina su pred vama!

1. Naglasite smeđe oči uz hladne karmine plavičastog podtona, poput dubokih crvenih ili ljubičastih boja. A plave i zelene oči naglasite toplim narandžasto-crvenim i koralnim bojama.

2. Za kreiranje sopstvene unikatne boje i teksture karmina, prvo nanesite mat karmin, a potom običan kremasti preko.

Povezano: Kako smo živele bez ovoga – Trikovi za postojanost karmina

sjaj za usne

3. Za perfektan sjajni topcoat na usnama, stavite tačkicu sjaja na centar gornje i donje usne (preko karmina ili na same usne) i protrljajte usne. Ovako ćete izbeći razlivanje sjaja u uglovima usana.

Preporučujemo City Color sjajeve za usne obogaćene uljem argana.

4. Popunite cele usne olovkom, kao da nanosite karmin. Ovako ćete napraviti bazu za dugotrajnu boju. Nanesite potom karmin, a kada on spadne tokom dana, umesto da se provide vaše usne, videće se boja olovke.

5. Za najpreciznije nanet crveni karmin – uradite stvari unazad! Najpre nanesite karmin, pa potom liplajner (iste ili malčice tamnije boje od crvenog karmina) kako biste kreirali i definisali oblik usana.

6. Pre nego što nanesete tamni karmin, nežno potapkajte usne tračicom selotejpa, koje će povući sve suve delove kože, bez iritiranja usana, što vam mogu uraditi pilinzi.

7. Mit je da treba da fiksirate usne slojem transparentnog pudera u prahu. On će oksidirati, promeniti boju karmina i naglasiće uvlačenje karmina u linijice na usnama.

Povezano: 5 TOP pravila za savršeno nanošenje crvenog karmina

karmin

8. Kako bi vam usne izgledale punije, nanesite malo svetliju nijansu karmina na sredinu gornje i donje usne od one koju nanosite na cele usne.

9. Kako biste pretvorili tamne i “večernje” boje karmina za opuštenu dnevnu varijantu, nakon nanošenja tapkajte prstom liniju usana, kako biste “umekšali” oštru ivicu i dobili blur efekat koji ima lip stain.

10. Klasične kremaste teksture karmina nanosite četkicom za karmin kako biste dobili najboljlu punoću boje, dok mat karmini najbolju pigmentaciju daju kada se nanose pravo iz pakovanja.

Mi vam predlažemo velilki izbor nijansi City Color klasičnih i mat karmina.

karmin

11. Odaberite samo jedno mesto na kojem ćete precrtati usne (Kupidonov luk, donja usna) olovkom u boji karmina – naglašavanje samo jednog dela usana će delovati prirodno i neprimetno

12. Većina žena ne zna gde im se tačno završava linija usana. Zabacite glavu ka nazad ispred igledala kako biste oivičili precizno donju ivicu usana. Tako će delovati punije.

Pročitajte još i: Usne su vam suve, a želite da nosite mat karmin? Evo REŠENJA!

error: Content is protected !!