Usne su vam suve a želite da nosite mat karmin? Evo rešenja!

Suve i ispucale usne su česta i bolna posledica zime, ali i naše nebrige, koja zaista može da oteža nanošenje mat karmina. Ipak, uz naše vrhunske savete i trikove imaćete i matirane i negovane usne!

Mat karmin u kombinaciji sa suvim usnama još više isušuje usne jer mu je tekstura suvlja od običnog ruža. Isušene usne se često perutaju što dodatno otežava nanošenje i održavanje mat karmina.

Stavite mat karmin bez muke na suve usne

Ako ste veliki ljubitelj mat karmina, vaše suve i ispucale usne ćete ponovo učiti svilenkastim, mekanim i vlažnim ako pre redovnog šminkanja, odvojite nekoliko minuta za hidratantnu masku za usne, posle koje je obavezan prajmer.

Nanesite masku za hidrataciju na suve i ispucale usne – kombinujte med i vazelin ili izrendanu jabuku i maslinovo ulje, i posle 15 minuta blago izmasirajte usne vrhovima prstiju pa isperite. Pre nanošenja mat karmina dobro osušite usne pa nanesite prajmer za usne koji će dodatno zagladiti površinu usana i omogućiti lakše nanošenje mat karmina, ali i produžiti njegovu postojanost.

I za kraj, pošto mat karmin ocrtava sve nepravilnosti na usnama što, priznaćete, vizuelno zaista nije lepo, vrlo je važno da birate mat karmine obogaćene uljima jer lako klize i ravnomerno se nanose po površini usana, a ne ističu suve delove.

Povezano: Kako da matirate bilo koji karmin – Brzi trik!

error: Content is protected !!