Kako da matirate bilo koji karmin – Brzi trik

Imate čitav arsenal sjajnih ruževa za usne, ali želite da nosite MAT karmin? Sa ovim jednostavnim trikom ćete transformisati bilo koju nijansu sjajnog karmina u mat, još bolje, ovaj TRIK pretvara karmin u ultra meki mat umesto kredastu tragediju.

Postoji nekoliko proizvoda na tržištu koje možete nanesti preko bilo koje boje sjajnog karmina da ublažite sjaj, ali ako želite da zadržite lepotu sadašnje raskošne boje, možete koristiti proizvode koje verovatno već imate u svom kupatilu.

Sve što vam treba je vaša omiljena olovka za usne, karmin i puder. Ovaj trik će vam oduzeti samo 2 minuta, a kada se naviknete na njega, možda više nikad nećete kupiti mat karmin!

Povezano: Šta oblik karmina govori o vama!

Trik da brzo i lako matirate karmin

Počnite sa pilingom usana

Pomešajte šećer sa maslinovim uljem i nežno izmasirajte usne kako biste uklonili mrtve ćelije kože. Nanesite labelo i ostavite da se upije dok nanosite ostatak šminke.

Konturišite usne

Ako su vam usne pilingovane i hidrirane, konturišite usne olovkom za usne. Najbolje je da koristite olovku boje karmina. Da biste izbegli greške, nanesite olovku od sredine usana prema uglovima. Ukoliko želite da vam usne izgledaju punije, pređite olovkom preko, ako ih želite smanjiti – ispod prirodne ivice usana.

A sada – karmin

Potom na usne nanesite sjajni karmin, a višak uklonite maramicom. Postavite papirnu maramicu u usta i pritisnite usnama. Zatim, otvorite usta i uklonite maramicu. Maramica deluje kao filter pa usne ne budu previše suve posle pudera a možete i da kontrolišete koliko ih matrate.

Na kraju – puder

Na usne prstom nanesite bezbojni puder i ravnomerno rasporedite. Da biste dobili potpuni mat izgled puder nežno utapkajte sunđerom ili četkicom, a zatim stisnite usne. Puder apsorbuje sjaj i “drži” karmin na usnama tako da ne zahteva ponovno apliciranje nakon pića ili kratkog vremena.

Stiskanjem usana ravnomerno ćete rasporediti puder. Držite usne stisnute dok se boja ne ujednači i vaše usne izgledaju matirano. Ako još uvek ima sjaja, možete ponovo primeniti malo pudera i opet skupite usne u poljubac.

I to je to! Dobili ste mat karmin, a da niste potrošili ni dinar.

Ako želite da ostavite upečatljiv utisak, mat karmin će učiniti da usne postanu centralna tačka na vašem licu. Mat karmin će vizualno smanjiti usne, a i manje se razmazuje te će duže trajati na vašim usnama. Tamne nijanse mat karmina se najbolje kombiniraju uz nude look.

Povezano: Karmin koji ostaje na mestu – 7 odličnih trikova!

Untitled1
Kompletnu ponudu mat karmina možete pogledati na našem web shop-u. Za više informacija, kliknite na sliku.

error: Content is protected !!