5 TOP pravila za savršeno nanošenje crvenog karmina

By  |  0 Comments

Crveni karmin može osvežiti i najjednostavniji make up te je uvek hit, ali samo ako vam pristaje odabrana nijansa i savršeno ga nanesete. S obzirom da se neke dame ne usuđuju da koriste crveni karmin, dok ga druge često aljkavo nanesu, odlučili smo da podelimo sa vama 5 top pravila kojima bi trebalo da ovladate kako biste sa samopouzdanjem nosili crvenu nijansu koja odgovara vašem tenu.

Pogledajte šta bi trebalo, a šta ne bi trebalo da radite ako želite da savršeno nosite i nanosite crveni karmin, odnosno da bi vaše usne bile sočne i zavodljive.

Kako (na)nositi crveni karmin?

Piling usana

Za postojanost i lepši izgled crvenog karmina na usnama, ne bi bilo na odmet da bar dva puta nedeljno napravite piling usana. Kako bi koža na usnama bila hidrirana, glatka i mekana, a bore oko usana manje vidljive, napravite ovaj piling: pomešajte 1 kašičicu smeđeg šećera sa 1 kašičiom meda pa nežno utrljajte mešavinu na usne. Operite usne mlakom vodom i nahranite omiljenim balzamom za usne ili vazelinom.

Izbor nijanse ruža

Kako biste odredili koji ton vam bolje stoji, nanesite više različitih nijansi crvenog ruža na unutrašnju stranu ručnog zgloba kako biste na osnovu boje vaših vena odredili koji ton crvenog karmina prevladava. Ovde možete saznati koja vam nijansa crvenog karmina najbolje stoji.

A post shared by Rosie HW (@rosiehw) on

Oči što diskretnije

Balans je ključ te ako naglasite usne, ostatak treba da bude diskretnije našminkan. Ne možete pogrešiti sa krem, smeđim ili svetlo braon nijansama na očima. Ili nanesite samo 2 sloja maskare – obavezno aplicirajte maskaru i na donje trepavice kako biste imali prodoran pogled. Dobitna kombinacija je crveni ruž i oči naglašene ajlajnerom.

Olovka za usne je obavezna

Obavezno obrubite usne crvenom olovkom jer ćete osigurani zadržavanje karmina u granicama ruba usana, odnosno stvoriti dobru bazu koju će biti teško skinuti. Uvek prvo nanesite olovku boje ruža i to od sredine usana prema uglovima, pa četkicom polako namažite crveni karmin.

Fiksirajte karmin

Birajte dugotrajne, ali i karmine sa sastojcima koji će nahraniti vaše usne, kao što su arganovo ulje ili vitamin E, te osigurati da boja karmina bude baš onakva kakvu želite i da dugo potraje. Poljubite salvetu, pa nanesite još jedan sloj karmina ili još bolje sjaja za usne, a za dodatno fiksiranje preko usana pređite i tankim slojem pudera u prahu.

Povezano: Gde grešite: Razotkrivamo 5 mitova o šminkanju!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!