4 ideje za frizure sa pletenicama

By  |  0 Comments

Danas je retkost videti neku ženu bez pletenice u kosi. Pletenice se rade u zaista jako mnogo oblika i stilova, a u današnjem tekstu vam donosimo 4 ideje za frizure sa pletenicama i ako ih do sad niste nosile.

Frizure sa pletenicama najlepše će doći do izražaja na svetlijoj kosi sa pramenovima, dok crnokose i smeđokose ove frizure mogu dodatno naglasiti ukrasima u kosu.

Prednost frizura sa pletenicama je što stoje svakoj ženi, bez obzira na godine. Takođe, lako se prave, uz dozu strpljenja, a prikladne su za svakakve prilike jer u isto vreme frizure sa pletenicama odišu elegancijom i ležernošću.

Ako želite da vam frizura sa pletenicom traje ceo dan, pored pene za oblikovanje kose koju biste trebali naneti na kosu posle pranja, a pre sušenja i oblikovanja neke od 4 ideje za frizure sa pletenicama, nakon oblikovanja frizure svakako nanesite lak za kosu. Takođe, pomoću malo voska za kosu lako ćete razdvojiti krajeve i oblikovati ih u pletenicu.

Izdvojili smo (po našem skromnom mišljenju) najlepše 4 ideje za frizure sa pletenicama.

Pletenice sa punđom

Od potiljka prema temenu ispletite 3 francuske pletenice. Pletenice bi trebalo da budu ravnomerno raspoređene i dovoljno zategnute. Zavežite pletenice i ostatak kose na zadnjem delu vrha temena u rep. Omotajte rep u punđu i pričvrstite frizuru ukosnicama.

A post shared by Marie Claire (@marieclairemag) on

Kruna od pletenica

Uvijte kosu (ili je ostavite da bude ravna, efekat je podjednako lep), napravite razdeljak na sredini. Sa svake strane ispletite pletenicu pa krajeve pletenica pričvrstite tankom elastičnom gumicom.

A post shared by Cutler Salon (@cutlersalon) on

frizure za dugu kosu

Pogledajte i na koja 4 načina možete oblikovati dugu kosu!

Pletenica na vrh glave

Podelite kosu na pola pa na sredini, odnosno na mestu razdeljka celom dužinom glave ispletite francusku pletenicu, a ostatak kose neka ostane pušten.

A post shared by Cutler Salon (@cutlersalon) on

Pletenice sa niskim konjskim repom

Od temena prema potiljku ispletite 3 francuske pletenice. Pletenice bi trebalo da budu ravnomerno raspoređene i dovoljno zategnute. Zavežite pletenice i ostatak kose na potiljku u niski konjski rep. Pramen kose omotajte oko gumice i na donjoj strani učvrstite ukosnicom.

A post shared by Cutler Salon (@cutlersalon) on

Povezano: 6 frizura koje će biti HIT ovog leta!

PodeliShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!