Crveni karmin i kako izabrati pravu nijansu

Sviđa vam se crveni karmin na poznatim ličnostima, ali vam se plače kada treba da izaberete nijansu za sebe. Postoje ipak saveti koji vam mogu pomoći da i vama crveni karmin stoji savršeno.

Nijedan kozmetički proizvod nije veći simbol samopouzdanja i ženstvenosti od crvenog karmina i nijedan toliko ne utiče na lepotu koja se ističe na prvi pogled. Njegov osnovni cilj je da skrene pažnju na vaše usne. Ipak, čak i ako imate savršene pune usne, neće vam stajati baš svaka nijansa.

Svako može da ga nosi

Šminkeri tvrde da crveni karmin svakome pristaje, samo je potrebno pronaći pravu nijansu. Plavušama bolje pristaju nijanse crvene hladnog tona, tj.one sa plavim podtonom, koje vuku na duboke tonove kao što su bordo nijanse . Na crnkama bolje izgledaju topli tonovi, klasična crvena i koralne nijanse, dok crvenokosama uglavnom odgovaraju sve nijanse.

Možda je vaša nijansa Mat karmin M5 Red čija bogata pigmentacija i mat finiš sa dodatkom vitamina E hrane usne?!

k1
Za više informacija, kliknite na sliku!

Jako je bitno naglasiti da uz crveni ruž ide minimalna šminka, tj.oči nikako ne smeju da budu jako našminkane. A da bi on bio postojan i precizno nanet, potrebno je da na usne najpre nanesete podlogu, zatim ih iscrtate olovkom za usta (kojom možete našminkati cele usne da ruž duže stoji) i četkicom nanesete ruž. Uklonite višak karmina maramicom. Tako ćete ga fiksirati da traje dugo. Preko možete naneti sjaj, ali kada je u pitanju crveni karmin, to se ređe radi.

Kako ćete znati koja je nijansa prava za vas?

  • kada ga nanesete oči i kosa će vam “zasijati” i doći  do izražaja
  • zubi će vam izgledati belji
  • izgledaćete dobro i bez maskare i ostale šminke.

Ako znate da li imate topao ili hladan ton kože, lakše ćete pronaći pravu nijansu crvenog karmina. Pogađate, hladnom tonu kože bolje odgovara “hladna” crvena, a toplom “topla” crvena.

Probajte i Karmin R5 Bachelor Red za usne sa stavom, za eksploziju boja!

k2
Za više informacija, kliknite na sliku!

Postoji par trikova i saveta kako da to najlakše utvrdite:

  • probajte srebrni i zlatni nakit. Ako vam bolje stoji srebro vi ste hladan ton, pa vaš izbor treba da budu crveni karnini sa plavim i pink podtonom
  • probajte belu garderobu, čisto i prljavo belu. Ako vam bolje stoji  prljavo bela vi ste topao ton i treba da koristite crveni ruž sa narandžastim podtonom
  • pogledajte vene na nadlanicama. Na dnevnom svetlu pogledajte svoje nadlanice i utvrdite da li su vam vene plave ili zelene. Ako su plave, vi ste hladan ton, a ako su zelene-topao.

Ako vam stoji i zlatni i srebrni nakit i ne možete da utvrdite boju vena, vaš ton je neutralan, pa možete koristiti i tople i hladne nijanse crvene.

https://www.youtube.com/watch?v=jd_Qgcue3lU

Šta je još važno

  • Ako želite da uvrstite crveni karmin u svoj dnevni make up, ten treba da vam bude ujednačen, bez bubuljica i akni, jer ih crveni ruž još više ističe.
  • Tamnije nijanse vizuelno “smanjuju” usne pa su pogodnije za žene koje imaju punije usne, dok ih svetlije vizuelno “povećavaju”
  • Crveni karmin nikada ne nanosite na ispucale i suve usne jer to izgleda jako ružno. Usne treba da su hidrirane i glatke.

Crveni karmin se izbegava na venčanjima, na ostalim prigodama je još kako poželjan. On nikada ne izlazi iz mode i uvek je simbol elegancije i seksipila. Pogodite svoju nijansu i znaćete sta znači povećanje samopouzdanja i samosvesti.

error: Content is protected !!