Šta je BB krema?

By  |  2 Comments

BB kreme su postale pravi hit u svetu i kod nas, iako postoje dosta dugo. Obezbeđuju dobru pokrivenost i postojanost. Prelepo ujednačavaju ten pri čemu koža izgleda mlađe.

Postoji već pola veka

Nastanak prve BB (beauty ili blemish balm) kreme vazuje se za 1960.godinu kada ju je osmislila nemački dermatolog, dr Christine Schrammek da bi zaštitila kožu svojih pacijenata nakon operacije. Taj trend se zatim proširio u Japanu i Južnoj Koreji gde je porcelanski ten, koji ove kreme obezbeđuju, veoma cenjen.

All in one proizvod

BB kreme se promovišu kao all-in-one proizvodi i koriste se kao zamena za serum, primer, podlogu i kremu sa zaštitnim faktorom.Može se nositi sama, preko hidratantne kreme za lice kao zamena za tečni puder ili podlogu ili ispod pudera zavisno od stepena pokrivanja koji vam je potreban. Obično se preko dana nosi umesto pudera, a uveče kao podloga za njega.

BB krema pravi “porcelanski” ten, mladalački i zdrav izgled kože. Koriste se za prekrivanje akni, fleka od sunca i starosti.  One takođe imaju anti-age i umirujući efekat. Neke od BB krema sadrže hijaluronsku kiselinu i vitamin C, pa imaju regenerišuća svojstva, bar tako tvrde kozmetičke kuće koje ih proizvode.

Beauty balzam neguje kožu, ujednačava ten, matira kožu i daje joj  blistav izgled, a pri tom su jako postojane. Pa šta ćete više od jedne kreme za lice 🙂

2 Comments

  1. Pingback: Da li pravilno koristite kozmetičke proizvode? | Lepotica.rs

  2. Pingback: 11 bjuti grešaka koje odbijaju muškarce | Žene | Lepota | Lepotica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!