Utvrdite da li ste topao ili hladan ton kože

Većina žena ne zna da je kod šminkanja jako bitno da znate da li imate topao ili hladan ton kože, da biste izgledale sveže, a ne umorno i da biste što više istakli ono što je najlepše na vašem licu.

Isprobajte oprobana rešenja

Šminkeri preporučuju  nekoliko metoda uz pomoć kojih ćete utvrditi kom tonu pripadate.

  • Unutrašnja strana usana– tu se jasno vidi da li vam je koža kajsijasta (topao ton) ili ružičasta (hladan ton)
  • Vene na unutrašnja strana zgloba šake– ukoliko je njihova boja zelena, vaš ton je topao, a ako su plave, vaš ton je hladan
  • Koža iza uveta– žućkasto ili ružičasto, tj.toplo ili hladno
  • Srebro ili zlatno platno– prislonite naizmenično tkanine uz lice i pogledajte koja vam bolje stoji, odnosno koja vam ističe lice. Srebrna znači da se hladan ton, a zlatna topao.

U suštini, osobe koje su svetlije puti, koje pocrvene na suncu obično imaju hladan ton, dok su oni koji brže dobijaju boju toplog tona. Osobe sa pepeljastim pigmentom u kosi imaju hladan ton, a topao one sa žućkastim ili crvenkastim pigmentom. Ako imate svetle oči bilo da su zeleni ili plave, zagledajte se dobro u njih, prepoznaćete svoj pod ton jer ako su bistro plave ili zelene to je hladan ton.

Kada utvrdite koji ton kože imate i počnete da prilikom šminkanja koristite te boje, shvatićete da vam lice lepše i svežije izgleda. Šminka je tu da izgledate još lepše, a ne umorno.

 

error: Content is protected !!