Zašto su nam potrebni frizeri?

Svi znamo da je boja najlepša kada nas ofarba frizer. Takođe, dlaka je mekša i glaća nego kad nas oni feniraju. O osećaju opuštanja i uživanja da i ne govorimo. Šta je to što ćemo dobiti u frizerskom salonu, a da ne možemo kod kuće.

Pronađite frizera koji vam odgovara

Frizera ima puno, ponuda je velika, a koliko su svi dobri, u to nećemo da ulazimo. Činjenica je da, kao i u svakom poslu, frizerski saloni sa najnižim cenama su samo jeftini, nemojte očekivati veliki kvalitet, veliku posvećenost klijentu  vreme provedeno s njim. Oni koji se usavršavaju  ulažu u sebe, teško će imati minimalne cene (i ne treba), ali će se i usluga tu bitno razlikovati.

Ono zbog čega svakako treba da posetite frizera jeste šišanje. Čak i kada ne menjate frizuru, već samo skraćujete krajeve, prepostite to stručnom licu, da ne bude plakanja. Ovo se posebno odnosi na šiške, jer se često dešava da dok uporno pokušavamo da ih izjednačimo, one postaju sve kraće. Na kraju, čak ni frizer ne može da izvede da izgleda kao modni hit, već vam samo vreme može pomoći.

Oni mogu bolje…

Evo gde su još frizeri od velike pomoći:

  • Bojenje kose- činjenica je da boja izgleda drugačije kada nas farba frizer. To je zato što koriste boje za profesionalnu upotrebu, a ne za kućnu. Te boje omogućavaju veću postojanost, bolju iznijansiranost i pokrivanje sedih. One su skuplje od onih za kućnu upotrebu, zato bojenje kod frizera nije jeftino, ali je i rezultat drugačiji. Takođe, frizeri stručnije i brže nanose boju na kosu i kada boje izrastak, ne prelaze preko već obojene kose. Na taj način se dlaka dodatno štiti, a boja ujednačava. Ako vaš frizer koristi foliju dok boji, jedan plus za njega.
  • Regeneracija kose- proizvodiza profesionalnu upotrebu kojima se regeneriše kosa dubinski rekonstruišu dlaku, a sam proces se sastoji od nekoliko faza  i obično zahteva ravnomerno zagrevanje, za šta je neophodno imati haubu ili klimazon. Postoje tretmani koji momentalno regenerišu kosu, gde nakon jednog tretmana primetite razliku na kosi.
  • Uklanjanje peruti i seboreje- problemi koji mnoge muče celoga života. Današnje frizerske kuće prave efikasne tretmane protiv ovih bolesti kože glave. Tretmani se rade u serijama i iz više su faza i treba znati pravu dozu svakog preparata, pa ih teško možete raditi kod kuće.
  • Dugotrajnija frizura- kad frizer isfenira ili uvije kosu to i lepše izgleda i duže traje.
  • Opuštanje- ako ni zbog čega drugog, redovno posećivanje frizerskog salona vredi zbog pranja kose. Ta prijatna masaža glave od svega par minuta, čini da se zaista opustite, a pomaže i kod glavobolje, naročito ako je šamponjera prijatna za vrat.

Svakako su nam potrebni, zar ne?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!