Hemijski piling

Hemijski piling je tretman koji se koristi za uklanjanje oštećenog sloja kože korišćenjem rastvora određenih kiselina. Kozmetičari ga sve češće preporučuju kao tretman za uklanjanje nepravilnosti na koži sa odličnim efektom.

Idealan za problematičnu kožu lica

Koristi se uklanjanje akni, komedona, ožiljaka od akni i pigmentacija od sunca ili starosti kože i rade se na licu i vratu, šakama, nogama i rukama. Postoje: duboki, (jači) srednje duboki i površinski, koji su najblaži i najpopularniji i daju odlične rezultate. Vreme oporavka potrebno je samo za duboke pilinge, pri čemu je jako bitno da se klijent pridržava saveta koji se odnose na brigu o koži i zaštitu od sunca, da se ne bi bilo kontra efekata. Takođe je bitno da ovaj piling radi stručno lice, jer se skida sloj kože radi regeneracije.

Rade se u seriji od 3 do 6 tretmana, mada ima klijenata kojima je dovoljan samo jedan tretman. Najbolje je da se hemijski piling radi u toku jeseni i zime, leti se ne radi zbog UV zračenja koje bi još više iziritiralo kožu osetljivu nakon tretmana. Najefikasniji i možda najpopularniji je glikolnom kiselinom, koja stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, pojačava hidrataciju i ublažava bore.

Kada primetite sivu, dehidriranu, umornu kožu, koja ima fleke i proširene pore, uradite ovaj tretman i primetićete značajnu razliku. Hemijski piling se može uraditi kao priprema kože za seriju radiotalasnog liftinga ili mezoterapije.

error: Content is protected !!