Farbanje kod kuće

Bojena kosa, skoro svi je imamo. Ako želite da se bojenjem pozabavite u kućnim uslovima, potrebno vam je: kvalitetna četkica za bojenje, posuda od plastike ili stakla (nikako metala), rukavice, ogrtač, boja i hidrogen (aktivator) i dovoljno vremena.

Postoje neka pravila u bojenju kose koja će vam omogućiti da uuzivate u svojoj kosi a ne da budete nezadovoljni. Na prvom mestu, obavezno pročitajte uputstvo za upotrebu koje je za vas napisao proizvođač. To je posebno važno jer ne deluje svaka boja na isti način niti je isto vreme delovanja.

Uvek je dobro biti realan

Ovo se posebno odnosi na plavuše i zato je potrebno da shvatimo da boja ne posvetljuje kao blanš, već eventualno, i to retke boje, do 4 nijanse. Neki proizvođači na pakovanju i stave rezultat koji ćete dobiti zavisno od nijanse vaše kose. Jako je važno da to znate naročito ako prvi put bojite kosu.

Ako sami bojite kosu vodite računa da imate dovoljno boje, tj.ne štedite na boji jer i to utiče na rezultat (opet posebno važi za plavu boju i prvo bojenje).

Ako menjate boju, konsultujte se sa stručnjakom da ne dođete u situaciju da ispravljate sopstvene greške (zeleni tonovi, nejednaka boja). Kod bojenja izrastka potrebno je boju naneti samo na taj deo kako boja ne bi imala neujednačenu nijansu. Ukoliko želite da osvežite boju na krajevima, razblazite malo boje sa malo mlake vode (ili destilovane) i nanesite na kosu prema vremenu koje je proizvođač predvideo (uputstvo!).

Negujte bojenu kosu

Redovno skraćujte krajeve i koristite šampone i regeneratore za bojenu kosu, naravno prema tipu i strukturi kose, a postoje i oni koji toniraju vašu kosu prema nijansi farbe a ujedno i hidriraju.

 

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!